search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 09:01
MENU CLOSE

Ο «πόλεμος» των καναλιών, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η Αποκριά- Υπολογίσιμος αντίπαλος το Open

08.03.2022 15:47
Ρωσικος νόμος για ΜΜΕ

Ο «πόλεμος» τηλεθέασης των καναλιών δεν είχε εκεχειρία το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας. Άλλωστε οι εξελίξεις στην Ουκρανία, αλλά και σε διεθνές επίπεδο «έτρεχαν» σαν τους «μαχητές» και τους «διάσημους» στο «Survivor».

Σχεδόν όλα τα κανάλια εξακολουθούν να τροποποιούν την ροή των προγραμμάτων τους μεταδίδοντας αδιάκοπα ό,τι νεότερο από την Ουκρανία, αλλά και ενημερώνοντας πως επηρεάζεται η παγκόσμια κοινότητα σε όλα τα επίπεδα.

Την προσοχή αξιοσημείωτης μερίδας ηλεθεατών φαίνεται να έχει «τραβήξει» το Open.

Το κανάλι της Παιανίας αναδεικνύεται σε νέο- υπολογίσιμο– «παίκτη», σε επίπεδο ενημέρωσης, με την κάλυψη που κάνει στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, παρόμοια με εκείνη που είχε και στις ολέθριες πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού στην Αττική και την Εύβοια.

Την Παρασκευή (4/3) ήταν, όπως φαίνεται και από τα μερίδια τηλεθέασης, πέμπτη επιλογή, έπειτα από τα Mega, Star, Alpha και Ant1. Ήταν σχεδόν ισοδύναμο με το κανάλι του Αμαρουσίου.

Τα ρεφλέξ του Open έτυχαν της προσοχής μερίδας τηλεθεατών και το ενδιαφέρον αποτυπώνεται στα δεδομένα τηλεθέασης του δημοσιοποιεί η NielsenAudienceMeasurement.

Το κανάλι της Παιανίας, σύμφωνα με τα στοιχεία για τα μερίδια των καναλιών από την πίτα τηλεθέασης, κοιτά «στα μάτια» των ανταγωνισμό. Ξεκόλλησε από το αναιμικό 4% και συναγωνίζεται τα αντίπαλα κανάλια.

Στο τετραήμερο που μάς πέρασε (4-7/3/2022) έφθασε κάποια στιγμή (5/3) να είναι το κανάλι εκείνο το οποίο, μετά τον Σκάι είχε το καλύτερο μερίδιο από την συνολική ημερήσια πίτα τηλεθέασης, προσπερνώντας ισχυρούς «αντιπάλους».

Από την απόδοση του φαίνεται ότι υπάρχει υπολογίσιμη μερίδα τηλεθεατών που τουλάχιστον το Σαββατοκύριακο δεν στράφηκε σε ψυχαγωγικά προγράμματα άλλων καναλιών και πιθανόν το Open να αποτέλεσε για αυτήν σημείο αναφοράς.

Για μία ακόμη φορά μεγάλη χαμένη στη μάχη της ενημέρωσης παρα την κινητοποίηση της εμφανίζεται η ΕΡΤ παρά την κινητοποίηση της και παρά την ενεργοποίηση όλων των δομών και τεχνολογικών εργαλείων και Μέσων που διαθέτει.

Τα αίτια προφανή και πάντως δεν ευθύνονται οι δημοσιογράφοι της, αλλά μια σειρά επιλογών αλλά και τακτικών με ρίζες πίσω στο παρελθόν- κοντινό και μακρινό- που έχουν διαμορφώσει αντίληψη στο τηλεοπτικό κοινό η οποία μοιάζει να είναι εδραιωμένη στο υποσυνείδητο του.

Διαβάστε επίσης:

Σασμός – Spoiler: Η Αργυρώ παίρνει τη μεγάλη απόφαση και αλλάζει τη ζωή της για πάντα

Με νόμο του Πούτιν 15 χρόνια φυλάκιση σε όποιον διαδίδει ψευδείς ειδήσεις για «εισβολή στην Ουκρανία»

Καβγάς Πορτοσάλτε – Σβέρκου στον αέρα: «Εγκαταλείπω, δεν χαλάω τη ζαχαρένια μου πρωί πρωί» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 09:00