search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 13:28
MENU CLOSE

Χρηματιστήριο: Ανοδική αντίδραση σε Αθήνα και Ευρώπη – Πτώση τιμών σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο

09.03.2022 16:59
xrimatisthrio_new
Πηγή: Pixabay

Διευρύνεται η ισχυρή ανοδική αντίδραση που βγάζει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς ο Γενικός Δείκτης ενώ χτες πλησίασε τις κρίσιμες στηρίξεις των 780 μονάδων σήμερα επωφελείται από τις έντονα ανοδικές τάσεις των ευρωπαϊκών αγορών και με τον τραπεζικό δείκτη να αντεπιτίθεται δοκιμάζει την αντίσταση των 820 μονάδων.

Ειδικότερα, ο ΓΔ κινείται στις 822,58 μονάδες με κέρδη 4,17% και σημαντικό τζίρο στα 82 εκατ. ευρώ.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια χαρακτηριστικό είναι ότι ο γερμανικός DAX πραγματοποιεί άλμα που ξεπερνά το 5%, ο γαλλικός CAC 40 βρίσκεται στο +4,6%, όπως και ο Eurostoxx 50 που κινείται στο 3,9%, δίνοντας “σύνθημα” ισχυρής ανόδου και στην ελληνική αγορά.

Πτώση τιμών σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Έπειτα από μία ημέρα ακραίας μεταβλητότητας χτες, οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου δείχνουν να σταθεροποιούνται κάτω από τα 200 ευρώ, καθώς απομακρύνεται το ενδεχόμενο κυρώσεων της ΕΕ στις ενεργειακές εξαγωγές της Ρωσίας.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου στον κόμβο του Άμστερνταμ (TTF) κινείται σήμερα με απώλειες 18,2% και βλέπει την τιμή του να διαμορφώνεται στα 175,6 ευρώ η μεγαβατώρα.

Σε αυτό το κλίμα, οι τιμές του αργού πετρελαίου δείχνουν πλέον κάποιες τάσεις υποχώρησης με το West Texas Intermediate παράδοσης Απριλίου να υποχωρεί κατά 3% στα 120,05 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, ενώ νωρίτερα είχε φτάσει έως και τα 126,84 δολ.

Αντίστοιχα, το Brent παράδοσης Μαΐου έφτασε το πρωί έως και τα 131,64 δολάρια το βαρέλι, αλλά στην πορεία της ημέρας διέγραψε τα κέρδη του και πλέον κινείται με πτώση 2,45% στα 126,5 δολ. το βαρέλι.

Διαβάστε επίσης:

Ρεύμα: Ακριβαίνει κι άλλο παρά την πτώση του φυσικού αερίου – Ψηλά οι λιγνίτες στο μείγμα

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Παρά τα προβλήματα η ανάκαμψη τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ υψηλή

Πρόωρη σύνταξη έως και 7 χρόνια νωρίτερα – Τι ισχύει με την εξαγορά πλασματικών ετών (Πίνακας)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 13:27