search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:22
MENU CLOSE

Στυτική δυσλειτουργία: Ποιες παθήσεις μπορεί να «φανερώνει»

10.03.2022 09:39
zeygari-new

Μια ανασκόπηση προηγούμενων μελετών που δημοσιεύθηκε στο BJU International αναδεικνύει την τεράστια διακύμανση που υπάρχει στα ποσοστά των εκτιμήσεων για τα περιστατικά στυτικής δυσλειτουργίας στον ανδρικό πληθυσμό.

Πιο αναλυτικά, στη μελέτη διαπιστώθηκε ότι οι εκτιμήσεις για την επιπολασμό της στυτικής δυσλειτουργίας ποικίλλουν σημαντικά, καθώς τα ποσοστά που αναφέρονται κυμαίνονται από το αρκετά χαμηλό 3% μέχρι και το εντυπωσιακό ποσοστό του 76,5%.

Η διαφορά αυτή ενδεχομένως να αντανακλά τις ηλικιακές διαφορές του πληθυσμού της μελέτης καθώς και διαφορετικούς ορισμούς και μεθόδους αξιολόγησης της στυτικής δυσλειτουργίας.

Σημαντικό είναι, πάντως, ότι η στυτική δυσλειτουργία συνδέθηκε με αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις, άνοια και πρόωρο θάνατο.

Οι συγγραφείς της μελέτης σημειώνουν ότι η έγκαιρη διάγνωση της στυτικής δυσλειτουργίας μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πασχόντων, αλλά και να υποδείξει την πιθανότητα αναγκαίων παρεμβάσεων για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων και πρόωρου θανάτου.

«Λόγω της ευαίσθητης φύσης του θέματος, οι γιατροί θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο ελέγχου των ασθενών που ίσως βρίσκονται σε κίνδυνο για στυτική δυσλειτουργία, καθώς οι ίδιοι μπορεί να μην είναι διατεθειμένοι να παράσχουν αυτές τις πληροφορίες εθελοντικά», τονίζουν οι επιστήμονες.

Πηγή: ygeiamou

Photo By Pixabay

Διαβάστε επίσης:

Χειλίτιδα: Τι είναι – Με ποιες ασθένειες μπορεί να συνδέεται

Αντιγήρανση: Οι βιταμίνες που αναζωογονούν το δέρμα – Top tips για νεανικό πρόσωπο και σώμα

Αυτά τα tips μπορεί να προσθέσουν χρόνια στην καρδιά σου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:22