search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 12:38
MENU CLOSE

Στο ναδίρ οι σχέσεις Αθήνας – Μόσχας

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2220
10/03/2022
13.03.2022 16:51
zaxarova-235-new
© Russian foreign Ministry press service/TASS

Στα χειρότερά τους βρίσκονται οι ελληνορωσικές σχέσεις και αυτό επιβεβαίωσε με τον κατηγορηματικότερο τρόπο η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών με την οποία κατηγόρησε την Ελλάδα για υποκρισία και εκστρατεία δυσφήμησης σε βάρος της Ρωσίας.

Διά στόματος Μαρίας Ζαχάροβα ειπώθηκε ότι «η κοινή λογική έχει θυσιαστεί στα συλλογικά δυτικά σχέδια να βλάψουν τη Ρωσία με οποιοδήποτε κόστος. Οι διμερείς σχέσεις καταστρέφονται σκόπιμα και οι ρωσοελληνικές σχέσεις, δυστυχώς, δεν αποτελούν εξαίρεση». Ήταν μια ιδιαιτέρως σκληρή ανακοίνωση και άδικη, θα μπορούσαμε να πούμε. Διότι, αν λες αυτά για την Ελλάδα, για άλλους τι πρέπει να πεις;

Τη δήλωση που έκανε η Μαρία Ζαχάροβα, σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Αλέξανδρος Παπαϊωάννου. Τις χαρακτήρισε απαράδεκτες προσθέτοντας ότι «δεν συνάδουν με την διπλωματική πρακτική, καθώς και με τους ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν τους λαούς της Ελλάδας και της Ρωσίας».

Εν τω μεταξύ μεγάλη συζήτηση συνεχίζει να προκαλεί η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία. Φαίνεται ότι μεγάλο ποσοστό των πολιτών δεν έχουν πεισθεί για την ορθότητα αυτής της απόφασης. Και φυσικά, μεταξύ όσων δεν έχουν πεισθεί βρίσκονται και βουλευτές της Ν.Δ.

Είναι ενδεικτική η σχετική δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη. «Ο πρωθυπουργός σκέφτηκε ποιο είναι το άμεσο και το απώτερο συμφέρον της χώρας και πήρε την απόφαση να στείλει στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία. Το μέλλον θα δείξει αν η απόφαση αυτή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση ή όχι, καθώς και άλλες 17 χώρες της Ευρώπης έστειλαν βοήθεια, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία» είπε και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Διαβάστε επίσης:

Οι Κινέζοι για το…Αιγαίο

H Ντόρα Μπακογιάννη φωτογραφίζεται με την εγγονή της για τη γιορτή τους – Ντόρα και Ντοράκι χαμογελαστές (Photo)

Κορωνοϊός: Θετικός ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 12:38