search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 17:53
MENU CLOSE

Αντιπρόεδρος Ουκρανίας: «Δεν δεχόμαστε να δοθούν η Κριμαία και το Ντονμπάς στη Ρωσία»

14.03.2022 23:28
Πέντε χρόνια από την προσάρτηση της Κριμαίας - Media

Ξεκάθαρο μήνυμα πως η Ουκρανία δεν δέχεται να δοθούν στη Ρωσία η Κριμαία και Ντονμπάς έστειλε η αντιπρόεδρος της χώρας, Ιρίνα Βερεστσούκ.

Παράλληλα, μέσω συνέντευξής της στο ιταλικό κανάλι La7, η Ουκρανή αντιπρόεδρος επισήμανε πως «χρειάζεται άμεση κατάπαυση του πυρός», καθώς η Ρωσία κρατά ενεργή την πολεμική της μηχανή για 19η ημέρα, από τις 24 Φεβρουαρίου, όταν και εξαπέλυσε επίθεση στη γειτονική της χώρα.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε να παραμείνουν οι Ρώσοι στην Κριμαία και στο Ντονμπάς, ο πρόεδρος Ζελένσκι δεν θα μπορούσε να εξηγήσει στον λαό μας για ποιο λόγο πέθαναν τόσοι άνθρωποι, από το 2014 μέχρι σήμερα. Ο Πούτιν δολοφονεί αμάχους, και είναι σαφές ότι οι όροι αυτοί δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί», σημείωσε η κυρία Βερεστσούκ.

Να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τα κέντρα πυρηνικής ενέργειας

«Ζητούμε να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τα κέντρα πυρηνικής ενέργειας, διαφορετικά ο πόλεμος αυτός μπορεί να επεκταθεί σε χώρες όπως η Πολωνία και η Λιθουανία. Αυτό που χρειάζεται, άμεσα, είναι κατάπαυση του πυρός και δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για ηλικιωμένους, γυναίκες και παιδιά», πρόσθεσε Ουκρανή αντιπρόεδρος.

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις της στο κανάλι La7, υπογράμμισε επίσης ότι «η χώρα της είναι πολύ δύσκολο να καταφέρει να κερδίσει, αν δεν επιβληθούν ζώνες απαγόρευσης πτήσεων» και ότι «η Ουκρανία χρειάζεται άμεσα συστήματα αεράμυνας».

«Χωρίς τις ζώνες αυτές, δεν θα μπορέσουμε να προφυλάξουμε τα κέντρα παραγωγής πυρηνικής ενέργειας και αυτό θα αποτελέσει πρόβλημα για όλους», πρόσθεσε σχετικά.

Ακόμη, σύμφωνα με την ανταπόκριση του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Ιταλία, η Ιρίνα Βερεστσούκ εξέφρασε την άποψη ότι «είναι η στάση της Δύσης που επέτρεψε στον Πούτιν να φερθεί με τον τρόπο αυτόν στην Ουκρανία, διότι το 2014 δεν επιβλήθηκαν στη Ρωσία βαριές και καθοριστικές κυρώσεις».

«Ο Πούτιν πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά του και να θεωρηθεί υπεύθυνος για τα όσα έχουν συμβεί. Θέλουμε να επανεντάξουμε στην επικράτειά μας όλες τις περιοχές που η Ρωσία μας αφαίρεσε. Θα μπορούσε να γίνει και με απόφαση διεθνούς οργανισμού», επισήμανε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης:

Αμπράμοβιτς: Πώς έγινε μεγιστάνας ο Ρώσος ολιγάρχης – Ντοκουμέντα του BBC για τις «κομπίνες» του

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κυριαρχεί ο φόβος στα προάστια του Κιέβου, μετά τις πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας

Εισβολή με πλακάτ κατά του πολέμου στην ρωσική τηλεόραση (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 17:42