search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 16:26
MENU CLOSE

Δράμα χωρίς τέλος: Ξέφυγαν από τις βόμβες του Πούτιν, κινδυνεύουν από τους σωματέμπορους

14.03.2022 17:54
passport

Μια νεαρή πρόσφυγας από την Ουκρανία φτάνει στον σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου. Αισθάνεται ευγνωμοσύνη που κατάφερε να ξεφύγει από τον πόλεμο. Αλλά τώρα είναι αντιμέτωπη με έναν άλλο κίνδυνο. Τους σωματέμπορους που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τις νεαρές γυναίκες…

Η γερμανική αστυνομία έχει αναρτήσει πινακίδες στα γερμανικά, τα ουκρανικά και τα ρωσικά, προειδοποιώντας τις Ουκρανές ότι δεν πρέπει να εμπιστεύονται άγνωστους που προσφέρουν βοήθεια, γιατί υπάρχει κίνδυνος να βρεθούν στα δίχτυα σωματεμπόρων.

Η τοπική κυβέρνηση του Βερολίνου σε συνεργασία με την αστυνομία άρχισε εκστρατεία ενημέρωσης των γυναικών που καταφεύγουν στην Γερμανία από την Ουκρανία, διότι υπάρχουν φόβοι ότι κάποιοι εγκληματίες επιχειρούν να εκμεταλλευθούν τις πιο ευάλωτες γυναίκες.

Μην αποδέχεστε χρήματα ή στέγη που μπορεί να σας προσφερθεί από κάποιον άγνωστο στον σιδηροδρομικό σταθμό. Μπορεί να θέλει να σας παγιδεύσει με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευση, προειδοποιούν τις Ουκρανές οι αρχές του Βερολίνου. «Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι μπορεί να υπάρχουν εγκληματίες στον κεντρικό σταθμό του Βερολίνου που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση των προσφύγων πολέμου», ανέφερε η τοπική κυβέρνηση του Βερολίνου στην ιστοσελίδα που έχει στήσει για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τεκμήρια για την δράση κυκλωμάτων εκπόρνευσης γυναικών παρά την θέλησή τους, αλλά προφανώς εκφράζονται ανησυχίες ότι οι ευάλωτες γυναίκες μπορεί να γίνουν στόχος.

Όταν οι πρώτοι πρόσφυγες άρχισαν να φτάνουν στο Βερολίνο πολλοί Γερμανοί έσπευσαν στον σιδηροδρομικό σταθμό για να τους προσφέρουν ένα δωμάτιο ή χρήματα. Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας υπολογίζει ότι περίπου 300.000 χώροι φιλοξενίας σε ιδιωτικές κατοικίες σε όλη την Γερμανία έχουν προσφερθεί για τους πρόσφυγες.

Αλλά οι αρχές έσπευσαν να τονίσουν στους Γερμανούς ότι αν έχουν κάποιον χώρο να διαθέσουν θα πρέπει να το κάνουν μέσα από τους ελεγχόμενους ιστότοπους και να μην προσεγγίζουν τους πρόσφυγες στα σημεία εισόδου.

Προληπτικά η αστυνομία έχει αυξήσει τον αριθμό των στελεχών της που περιπολούν στον σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου και μάλιστα χωρίς στολή για να εντοπίζουν πιθανούς υπόπτους που πλησιάζουν γυναίκες και παιδιά.

«Ο αριθμός των ευάλωτων γυναικών που εκτίθενται δυνητικά στους εμπόρους λευκής σαρκός έχει αυξηθεί δραματικά», προειδοποίησε η Ελίανορ Μονμπιό, επικεφαλής του τμήματος Ανατολικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης  World Vision.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κονβόι 160 αυτοκινήτων κατάφερε να φύγει από τη Μαριούπολη

Διαπραγματεύσεις Ουκρανίας-Ρωσίας: Διακόπηκαν οι συνομιλίες, θα συνεχιστούν την Τρίτη

ΗΠΑ: Η Ρωσία ζήτησε βοήθεια από την Κίνα στην Ουκρανία – Οργισμένη διάψευση από Πεκίνο και Μόσχα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 16:18