search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 03:28
MENU CLOSE

Μητροπολίτης Ουκρανίας: «Το να σκοτώνεις Ρώσους εισβολείς δεν είναι αμαρτία»

16.03.2022 15:35
ekklhsia_new
Πηγή: Pixabay

«Ως έθνος δεν ευχόμαστε να πεθάνουν οι γείτονές μας. Όμως από την στιγμή που εκείνοι εισέβαλαν στην γη μας,  εμείς την υπερασπιζόμαστε. Η αυτοπροστασία δεν είναι αμαρτία», δήλωσε ο Μητροπολίτης Ουκρανίας, Επιφάνιος, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο Ukrinform.

Μία δήλωση που έχει προκαλέσει εντύπωση, καθώς ένας πνευματικός ηγέτης φέρεται να στέλνει το μήνυμα ότι «το να σκοτώνεις τους Ρώσους εισβολείς δεν είναι αμαρτία».

Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος ευλόγησε τον ουκρανικό λαό και τον αγώνα που δίνει εναντίον της Ρωσίας και πρόσθεσε ότι ο Πούτιν συμπεριφέρεται όπως ο Χίτλερ.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο επικεφαλής της ορθόδοξης εκκλησίας της Ουκρανίας παίρνει θέση σε σχέση με τον πόλεμο. Όταν άρχισε η ρωσική εισβολή ο Μητροπολίτης Επιφάνιος είχε δηλώσει ότι «το πνεύμα του αντίχριστου έχει καταλάβει τον ηγέτη της Ρωσίας».

Είχε μάλιστα διακρίνει και τα σημάδια του αντίχριστου στην συμπεριφορά του Πούτιν: «υποταγή στον δαίμονα, ασπλαχνία και ψεύτικη θρησκευτικότητα».

Στο φόντο της έντονα πολιτικής θέσης που έχει πάρει ο Μητροπολίτης Ουκρανίας, βρίσκεται η αντιπαράθεσή του με το Πατριαρχείο Μόσχας, με αφορμή την αναγνώριση του αυτοκέφαλου της ουκρανικής ορθόδοξης εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Διαβάστε επίσης

Τσίπρας: Τρομακτική αισχροκέρδεια στην ενέργεια – Κίνδυνος για αλυσιδωτές εκρήξεις στις τιμές και του νερού

Θεσσαλονίκη: Σε «αρχηγείο της CIA» θα μετατραπεί το δημαρχείο – Δείτε τα πρώτα πλάνα από τα γυρίσματα του Bricklayer (Video)

Χάρης Βαρθακούρης: «Η Αντελίνα έγινε μελαχρινή και είδα ξανά τη γυναίκα που ερωτεύτηκα» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48