ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 08:46
MENU CLOSE

Μητροπολίτης Ουκρανίας: «Το να σκοτώνεις Ρώσους εισβολείς δεν είναι αμαρτία»

16.03.2022 15:35

«Ως έθνος δεν ευχόμαστε να πεθάνουν οι γείτονές μας. Όμως από την στιγμή που εκείνοι εισέβαλαν στην γη μας,  εμείς την υπερασπιζόμαστε. Η αυτοπροστασία δεν είναι αμαρτία», δήλωσε ο Μητροπολίτης Ουκρανίας, Επιφάνιος, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο Ukrinform.

Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος ευλόγησε τον ουκρανικό λαό και τον αγώνα που δίνει εναντίον της Ρωσίας και πρόσθεσε ότι ο Πούτιν συμπεριφέρεται όπως ο Χίτλερ.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο επικεφαλής της ορθόδοξης εκκλησίας της Ουκρανίας παίρνει θέση σε σχέση με τον πόλεμο. Όταν άρχισε η ρωσική εισβολή ο Μητροπολίτης Επιφάνιος είχε δηλώσει ότι «το πνεύμα του αντίχριστου έχει καταλάβει τον ηγέτη της Ρωσίας».

Είχε μάλιστα διακρίνει και τα σημάδια του αντίχριστου στην συμπεριφορά του Πούτιν: «υποταγή στον δαίμονα, ασπλαχνία και ψεύτικη θρησκευτικότητα».

Στο φόντο της έντονα πολιτικής θέσης που έχει πάρει ο Μητροπολίτης Ουκρανίας, βρίσκεται η αντιπαράθεσή του με το Πατριαρχείο Μόσχας, με αφορμή την αναγνώριση του αυτοκέφαλου της ουκρανικής ορθόδοξης εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Διαβάστε επίσης

Τσίπρας: Τρομακτική αισχροκέρδεια στην ενέργεια – Κίνδυνος για αλυσιδωτές εκρήξεις στις τιμές και του νερού

Θεσσαλονίκη: Σε «αρχηγείο της CIA» θα μετατραπεί το δημαρχείο – Δείτε τα πρώτα πλάνα από τα γυρίσματα του Bricklayer (Video)

Χάρης Βαρθακούρης: «Η Αντελίνα έγινε μελαχρινή και είδα ξανά τη γυναίκα που ερωτεύτηκα» (Video)

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 08:45
Exit mobile version