search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:18
MENU CLOSE

Ζελένσκι στη γερμανική Βουλή: «Κάντε πράξη το ποτέ ξανά – Αυτή τη στιγμή καταστρέφεται ένας λαός στην Ευρώπη»

17.03.2022 11:12
zelensky_new

«Η βοήθεια και κάποιες κυρώσεις ήρθαν πολύ αργά για να σταματήσει ο πόλεμος», ανέφερε σε επικριτικό τόνο ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μιλώντας στη γερμανική Βουλή.

Υπό παρατεταμένα χειροκροτήματα όλων των παρευρισκομένων στη Budestag που είχαν σηκωθεί όρθιοι, ο Ζελένσκι ζήτησε από τους Γερμανούς βουλευτές και τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς να συνδράμουν ώστε να σταματήσει ο πόλεμος.

«Παροτρύνω τον καγκελάριο Σολτς να δώσει στη Γερμανία τον ηγετικό ρόλο που έχει προκειμένου να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία». «Αυτή τη στιγμή καταστρέφεται ένας λαός στην Ευρώπη», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος, σημειώνοντας πως «υπάρχει ένα τείχος στη μέση της Ευρώπης, μεταξύ της ελευθερίας και της ανελευθερίας».

Μάλιστα, ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, χρησιμοποίησε την ιστορική φράση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν προς τον τελευταίο ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, να γκρεμίσει το Τείχος του Βερολίνου. «Αυτό σας λέω αγαπητέ Καγκελάριε Σολτς: Καταστρέψτε αυτό το τείχος».

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ επεσήμανε πως οι πολιτικοί συνηθίζουν να λένε «ποτέ ξανά» (σ.σ. φράση που παραπέμπει στο Ολοκαύτωμα), αλλά -όπως είπε- «βλέπουμε ότι αυτά τα λόγια είναι άχρηστα».

Διαβάστε επίσης:

NASA: Θρήνος για τον θάνατο του «πατέρα» του σκάφους που πλησίασε όσο κανένα άλλο τον Ήλιο

Ιαπωνία: Τουλάχιστον 4 νεκροί, χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα από τον σεισμό 7,4 Ρίχτερ (Video)

Ουκρανία: Κίεβο και Μόσχα αλληλοκατηγορούνται για την επίθεση στο θέατρο της Μαριούπολης (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:16