search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 18:41
MENU CLOSE

Αττικη Οδός, μια νύφη με… προίκα 2,5 δισ. ευρώ (και βάλε)

18.03.2022 08:50
ATTIKIODOS

Λίγες μέρες έμειναν για να ολοκληρωθούν τα σχήματα που θα κατέβουν στο διαγωνισμό που διενεργεί το ΤΑΙΠΕΔ για την διαχείριση της Αττικής οδού επί 25 χρόνια.

Στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ εκτιμούν ότι το τίμημα θα φτάσει πολύ ψηλά, θα περάσει τα 2 δισ. και ενδεχομένως να αγγίξει και τα 3 δισ. ευρώ.

Ήδη έχουν διαμορφωθεί κάποιες συμμαχίες και εντός των προσεχών ημερών θα κλείσουν και τα σχήματα που δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με ξένους.

Οι Ελλάκτωρ και ΑΒΑΞ θα διεκδικήσουν την νέα σύμβαση παραχώρησης με σύμμαχο τον γαλλικό επενδυτικό κολοσσό Ardian.

Η Ardian ειχε μετάσχει και στον διαγωνισμο για την απόκτηση του 49% του ΑΔΜΗΕ και παλαιότερα για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Πάντως, βλέπουμε μεγάλους ομίλους να επενδύουν στην χώρα μας. Οπότε, το «Ελλάς-Γαλλία συμμαχία», η καλή σχέση Μακρόν με Μητσοτάκη, επεκτείνεται και με το έντονο ενδιαφέρον των γαλλικών εταιριών για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Ρώσοι ολιγάρχες α λα… ελληνικά

Η ατζέντα για μια συνάντηση Τσίπρα με Στουρνάρα

Όταν λέμε ενισχυμένη αναλογική, εννοούμε, (καρά) ενισχυμένη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 18:41