search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:35
MENU CLOSE

Ο Οικονόμου ξεκίνησε το briefing με… Καββαδία!

18.03.2022 14:21
OIKONMOU183

Διαφορετική ήταν η έναρξη του σημερινού briefing από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκίνησε την ενημέρωση από τη Θεσσαλονίκη με στίχους του Νίκου Καββαδία.

Συγκεκεριμένα παίρνοντας θέση στο πόντιουμ είπε:

Αν και ο Νίκος Καββαδίας έχει γράψει ότι «Της Σαλονίκης μονάχα της πρέπει το καράβι, να μην τολμήσεις να τη δεις ποτέ από τη στεριά», η σύγχρονη Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη πανέμορφη, από όπου και αν την δει κανείς…

Και συνέχισε:

“Μια πόλη με τεράστιο ιστορικό και πολιτισμικό φορτίο, μια πόλη με μεγάλη δυναμική, μια πόλη για την οποία η Κυβέρνηση έχει σχέδιο, αλλά και βούληση, ώστε να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στο σημείο που τέμνεται το ευρασιατικό συνεχές με την Μεσόγειο θάλασσα.

Η περιοδική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τη Θεσσαλονίκη που ξεκινάμε σήμερα είναι ένα ακόμη βήμα που πιστοποιεί -ουσιαστικά και συμβολικά- το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης τόσο για την ίδια την πόλη όσο και για τις ευρύτερες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Εξάλλου, στο νέο περιβάλλον που διαμόρφωσε ο πόλεμος στην Ουκρανία η γεωστρατηγική και γεωπολιτική σημασία της Βόρειας Ελλάδας είναι αναβαθμισμένη. Επίσης, αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι για πρώτη φορά έχουν δρομολογηθεί -και βρίσκονται σε εξέλιξη από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- τόσα έργα και δράσεις στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα τη Β. Ελλάδα…”

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Λοβέρδος: Έχασα 130 κιλά και για να «βουλώσω στόματα» – Λάθος η δήλωση για τη συνεπιμέλεια (video)

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε πορεία

Εξαδάκτυλος: Δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος βουλευτής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:35