search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 08:29
MENU CLOSE

Καιρός σήμερα: Χειμωνιάτικο σκηνικό το σαββατοκύριακο με πολύ κρύο – Πότε φτιάχνει (Video)

19.03.2022 07:36
Xionia_new

Νέα χειμωνιάτικη τροπή πήρε και πάλι ο καιρός και ο φετινός Μάρτης θα μας αναγκάσει να τον… θυμόμαστε για χρόνια.

«Θα έχουμε βροχές, χιονόνερο και χιόνια σε ορεινές-ημιορεινές, ακόμη και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, χωρίς όμως μεγάλη ένταση και μεγάλη διάρκεια» αναφέρει, μιλώντας στο newsit.gr, ο Τάσος Αρνιακός για το τι… ετοιμάζει ο καιρός τις επόμενες ημέρες.

Ο γνωστός μετεωρολόγος, τονίζει ότι κυρίαρχο στοιχείο της κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο θα είναι η «σοβαρή υποχώρηση της θερμοκρασίας 6 με 8 βαθμούς Κελσίου κάτω σε σχέση με 15άρια της Πέμπτης».

Περιμένουμε επίσης ισχυρούς βοριάδες που θα κυμαίνονται στα πελάγη -και κυρίως στο Αιγαίο- από 8 έως και 9 μποφόρ.

Έτσι… χειμωνιάτικα θα περάσει αυτό το Σαββατοκύριακο «που θα είναι το τελευταίο που χειμώνα, καθώς από Δευτέρα έρχεται η εαρινή ισημερία και περιμένουμε βελτίωση του καιρού» λέει στην συνέχεια.

Ο κύριος Αρνιακός, ωστόσο, επισήμανε ότι «και την Δευτέρα και την Τρίτη και την Τετάρτη ο χειμώνας θα εξακολουθήσει να είναι παρών κυρίως στα ανατολικά και νότια, ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας, με τα χιόνια να φτάνουν ακόμα και στα βουνά της Κρήτης».

Αυτό που θα κάνει τον σκηνικό του καιρού χειμωνιάτικο, σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό «θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοστρώσεις δεν προβλέπονται».

Τι περιμένουμε στην Αττική

Σχετικά με το πώς θα επηρεάσει η νέα ψυχρή εισβολή τον υδράργυρο, ο γνωστός μετεωρολόγος αναφέρει ότι «στην βόρεια Ελλάδα, που θα έχουμε ισχυρό παγετό, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους -10 έως τους 9 βαθμούς Κελσίου. Στα κεντρικά τμήματα της Ελλάδας η θερμοκρασία θα φτάσει τους 10°C, ενώ νοτιότερα τους 12°C με 13°C».

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή στο Νευροκόπι θα έχουμε ελάχιστη θερμοκρασία ακόμα και -13°C, ενώ στην Φλώρινα θα φτάσει τους -9°C, με τον Τάσο Αρνιακό να υπογραμμίζει ότι «αυτές οι θερμοκρασίες θα μας ακολουθήσουν σχεδόν μέχρι και την προσεχή Τετάρτη».

Όσον αφορά στην Αττική «δεν περιμένουμε κάτι σπουδαίο, υπάρχουν κάποια χιόνια στα βουνά, ελάχιστα στα βόρεια προάστια. Δεν θα έχει καμία σχέση με την ένταση και τις διάρκεια των προηγούμενων κακοκαιριών. Η ελάχιστη θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα είναι 1-2°C, ενώ στα βόρεια προάστια θα φτάσει και στους -2 με -3°C».

Τέλος, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, βελτίωση του καιρού περιμένουμε από την Πέμπτη και μετά. «Ο υδράργυρος ανεβαίνει και αποκαθίσταται η τάξη τουλάχιστον του ημερολογίου. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να κάνουμε ασφαλή πρόβλεψη για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, αλλά μου φαίνεται θα έχουμε βελτιωμένο καιρό σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16-17 βαθμούς Κελσίου».

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μαριούπολη, μια πόλη «φάντασμα» – «Ανθρωπιστικός διάδρομος» στην περιοχή του Λουχάνσκ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν «προσωρινά» την πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα (Video)

Ακρίβεια: Δίχτυ προστασίας σε ευάλωτους και κοινωνία σε 4 άξονες με 9+2 παρεμβάσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 08:25