search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:14
MENU CLOSE

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Τι απαντά ψυχοθεραπεύτρια για την «ψυχρή» στάση της μητέρας (Video)

20.03.2022 19:16
patra

Για την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας και τον αιφνίδιο θάνατο τριών κοριτσιών, μέσα σε διάστημα 3 ετών, μίλησε, η ψυχοθεραπεύτρια Μανούσια Κουπραίου.

«Η κοινωνία είναι πληγωμένη, και έχουμε αύξηση κακοποιητικών συμπεριφορών και εγκλημάτων. Όποια ζητήματα αφορούν σε παιδιά,  πάντα δημιουργεί και σε εμάς το συναίσθημα του αβοήθητου, της εγκατάλειψης της παραμέλησης», εξήγησε στην εκπομπή «Τι λες Τώρα» του Mega.

«Ο θάνατος τριών παιδιών δημιουργεί αμφιβολίες και από την άλλη μας φέρνει σε επαφή με το ζήτημα του θανάτου, το οποίο συνήθως μας προκαλεί φόβο και ανησυχία», συνέχισε.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής προβλήθηκε και μαρτυρία εργαζόμενης στο Νοσοκομείο, η οποία ισχυρίζεται ότι η «μητέρα απουσίαζε όλες τις νύχτες και τηρούσε μία τυπική και ψυχρή στάση».

«Σε καταστάσεις νοσηλείας σε παιδιά, οι μητέρες είναι ταραγμένες, έχουν αγωνία. Δεν μπορώ να κρίνω πώς εκτονώνει ο καθένας την ανησυχία του. Ωστόσο, το να προσπαθήσεις να αποσυνδεθείς από αυτόν τον πόνο είναι δύσκολο, ειδικά για μία μητέρα», συμπλήρωσε.

«Η μητέρα και η μητρική φροντίδα είναι θεραπευτική για τα παιδιά. Το χάδι και η αγκαλιά έχουν θεραπευτικές δυνατότητες. Εάν η μητέρα είναι ψυχρή, τότε το παιδί ψάχνει μία άλλη φιγούρα για να σταθεί και να πάρει την αγκαλιά», συνέχισε.

Διαβάστε επίσης:

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Έρχεται νέο «ισχυρό χιονοκύμα», στην Αττική, τις επόμενες ώρες

Εύβοια: Συναγερμός για τον απεγκλωβισμό μοναχών από τα χιόνια

Βόλος: 13χρονη προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή μετά από απόπειρα βιασμού – Συγκλονίζει το sms

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:08