search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 15:55
MENU CLOSE

Μητσοτάκης σε Ευρωπαίους ηγέτες: Να υπάρξει κοινή προμήθεια αερίου σε επίπεδο ΕΕ

22.03.2022 17:05
mitsotakis-synodos

Για το ζήτημα των ανατιμήσεων στην ενέργεια, μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συμμετοχή του μαζί με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες σε τηλεδιάσκεψη υπό τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα, παράλληλα με τα μέτρα που λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης ήταν η προετοιμασία και ο συντονισμός ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 24 και 25 Μαρτίου.

Ειδικότερα, σχετικά με το ζήτημα της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού και εν αναμονή των σχετικών προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ξανά την ανάγκη να υπάρξει κοινή προμήθεια αερίου σε επίπεδο ΕΕ, όπως είχε γίνει με την προμήθεια εμβολίων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην αρχή της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Επίσκεψη στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη – «Κανένα πρόβλημα στην επάρκεια αγαθών»

Φρένο στην κερδοσκοπία σχεδιάζει να βάλει η κυβέρνηση – Με το βλέμμα στη Σύνοδο Κορυφής το Μέγαρο Μαξίμου

Θετικός στον κορωνοϊό ο Δημήτρης Κουτσούμπας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 15:42