ΤΕΤΑΡΤΗ 12.06.2024 21:05
MENU CLOSE

Ενημερωτικός ο Easy Fm

23.03.2022 15:59

Ενημερωτικός και όχι μουσικός είναι ο ραδιοσταθμός Easy FM με απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Η ΕΤΕΡ στην καταγγελίας της ανάφερε μεταξύ άλλων πως ο σταθμός «κατά τη διάρκεια της ημέρας μεταδίδει εννέα σύντομα δελτία ειδήσεων ενώ το υποτιθέμενο «μεγάλο» δελτίο ειδήσεων έχει εξοστρακιστεί στις 03:00 τα ξημερώματα, όλα τα προαναφερόμενα δελτία είναι ηχογραφημένα νωρίτερα και βεβαία δεν ενημερώνεται για το γεγονός αυτό ο ακροατής με ανάλογο ηχητικό μήνυμα.

Ο ραδιοσταθμός επί της ουσίας έχει μετατραπεί σε μουσικό ενώ έχει κρατήσει το χαρακτήρα του ενημερωτικού και ο λόγος προς τούτο είναι η μεγαλύτερη υπεραξία που του δίδει ο χαρακτήρας αυτός.

Οι δημοσιογράφοι βρίσκονται κατά τη διάρκεια της βάρδιας τους σε άλλα στούντιο από το σημείο εκπομπής, στα Σπάτα συγκεκριμένα, και στέλνουν τα ηχογραφημένα δελτία νωρίτερα στο Μαρούσι όπου εδράζει το ραδιόφωνο. Ούτε λόγος βέβαια για άμεση ενημέρωση των ακροατών σε τυχόν έκτακτα γεγονότα ή για κάλυψη μεγάλων γεγονότων».

Το ΕΣΡ άσκησε τον προβλεπόμενο, από το νόμο, έλεγχο με παρακολούθηση και καταγραφή προγράμματος του σταθμού σε 24ωρη βάση. «Υπό τα δεδομένα αυτά είναι αναπόδεικτο ότι ο καταγγελλόμενος ραδιοφωνικός σταθμός έχει μεταβάλει το πρόγραμμά του σταθμού του από ενημερωτικό σε μη ενημερωτικό», αναφέρει το ΕΣΡ στο σκεπτικό της απόφασης.

Διαβάστε επίσης;

Οι ΗΠΑ έπαθαν Eurovision

«Βόμβα» στον Σασμό: Έτσι αθωώνεται ο Αστέρης

Έτοιμα τα «Ψέματα» του Alpha

ΤΕΤΑΡΤΗ 12.06.2024 21:04
Exit mobile version