search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 13:42
MENU CLOSE

Γρηγόρης Λέων: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα βρεθεί η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας» (Video)

26.03.2022 11:30
patra_new

Για την υπόθεση της Πάτρας και συγκεκριμένα για τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, μίλησε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» του Mega.

Ο κ. Λέων επισήμανε πως στην προκειμένη έρευνα συνεκτιμώνται όλα τα ενδεχόμενα, όπως και το να υπήρξε κάποιο παθολογικό πρόβλημα που να προκάλεσε την ασφυξία στο παιδί και όχι απαραίτητα εξωτερικός παράγοντας.

«Στην έρευνα εκτιμώνται και πράγματα που αποκλείονται και καταλήγουμε στην ασφυξία», τόνισε ο ιατροδικαστής.

Στην ερώτηση εάν θα μπορούσε να υπάρξει ασφυκτικός θάνατος, δίχως να έχουν βρεθεί ευρήματα, απάντησε πως δεν μπορεί να συμβεί αυτό, «ωστόσο στα παιδιά παρατηρείται πως ασφυκτικές κηλίδες και άλλα σημάδια που είναι συμβατά με ασφυκτικό θάνατο, δεν είναι 100% ασφυκτικός θάνατος  παρατηρούνται πολύ σπάνια σε παιδιά. Όμως όταν κάποιος πεθαίνει από ασφυκτικό θάνατο έχει μία σειρά από ευρήματα».

Αναφορικά με την ανάρτησή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου αναφερόταν στην περιγραφή που έκανε η μητέρα των τριών παιδιών για τις τελευταίες στιγμές του κάθε παιδιού με «ορθούς ιατρικούς όρους», ο κ. Λέων εκτιμά πως ίσως οφείλεται στις σπουδές της και επισημαίνει πως το γεγονός πως η μητέρα ήταν παρούσα στις τελευταίες στιγμές των κοριτσιών, αποτελεί ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τους ιατροδικαστές και παράλληλα τόνισε πως όσα περιγράφει δεν συνάδουν με την ασθένεια για την οποία νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα.

Παράλληλα, ο κ. Λέων ανέφερε πως είναι εξίσου σημαντικό και το γεγονός πως έχουν εμπλακεί πολλοί γιατροί στις υποθέσεις και τέλος, τόνισε πως αυτό που δεν βλέπουμε σίγουρα βάσει όλων των δηλώσεων είναι σαφή παθολογικά αίτια για τους τρεις θανάτους.

Διαβάστε επίσης:

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Μην ψάχνετε, δεν θα βρεθεί τίποτα» (Video)

Βιασμός στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Τον παρακάλαγα να μην μου κάνει κακό», λέει η 18χρονη (Video)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Περίπου 14.500 οι πρόσφυγες που έχουν φτάσει στην Ελλάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 13:42