search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 03:14
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Διαφωνεί η Παγώνη με την κατάργηση πιστοποιητικών και μέτρων

27.03.2022 20:27
Matina Pagoni_new

«Πρόωρα μιλάμε για πιστοποιητικά και κατάργηση των μέτρων» κατά του κορωνοϊού προειδοποίησε η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε η κ. Παγώνη το Σάββατο στο νοσοκομείο της Πάτρας, δεν υπήρχε ούτε ένα κρεβάτι ελεύθερο σε ΜΕΘ, ενώ και στη σημερινή εφημερία, στο νοσοκομείο όπου εργάζεται, υπάρχουν ελεύθερα μόνο 3-4 κρεβάτια.

«Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο θα θέλαμε» και πρόσθεσε πως «ο αριθμός των θανάτων ακόμη και μονοψήφιος να γίνει, είναι πολύς για μετά από δύο χρόνια πανδημίας».

Αναφορικά με το φάρμακο κατά του κορωνοϊού που θα αρχίσει να χορηγείται από αύριο Δευτέρα 28 Μαρτίου τόνισε πως θα βοηθήσει πολύ τις πρώτες 5 ημέρες, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η χορήγησή του γίνεται πάντα έπειτα από συνεννόηση με τον γιατρό.

Παράλληλα διευκρίνισε πως υπάρχει επάρκεια, αλλά δεν μπορούν να το πάρουν όλοι για ιατρικούς λόγους.

Τέλος, η κ. Παγώνη επισήμανε ότι από τους ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, η πλειοψηφία είναι ανεμβολίαστοι σε ένα ποσοστό 80%, ενώ το ίδιο ποσοστό ισχύει και για αυτούς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στις απλές κλίνες.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεκινά αύριο στην Τουρκία ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων Ρώσων και Ουκρανών

Ουκρανία: «Ο Πούτιν θέλει να χωρίσει τη χώρα στα δύο, όπως με τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα», λέει Ουκρανός στρατηγός

Τι προβλέπουν οι συμφωνίες για τις φρεγάτες Belharra και τα 6 επιπλέον Rafale

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 02:16