search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:25
MENU CLOSE

Σύσκεψη για την επισιτιστική επάρκεια: Επισκόπηση της λειτουργίας της αγοράς, με έμφαση στο ηλιέλαιο

28.03.2022 18:01
mitsotakis43-new

Την ομαλή ροή της αγοράς και λειτουργίας των παραγόντων της εφοδιαστικής αλυσίδας επιβεβαίωσε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την επισιτιστική επάρκεια της χώρας, ενώπιον του πολέμου στην Ουκρανία.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπάρχει καθημερινή επαφή των αρμοδίων υπουργών με όλους τους συντελεστές της αγοράς μέσω της οποίας επιβεβαιώνεται η απόλυτη επάρκεια αγαθών, ενώ ειδικά για το ηλιέλαιο, σημειώνεται ότι υπάρχει ομαλή λειτουργία της αγοράς, δεν υπάρχει θέμα ελλείψεων, ο εφοδιασμός είναι επαρκής, ενώ σε ό,τι αφορά την κίνηση ορισμένων εφοδιαστικών αλυσίδων να προχωρήσουν σε προληπτικό πλαφόν, αυτή έγινε προκειμένου να αποφευχθεί η άσκοπη αποθεματοποίηση του συγκεκριμένου προϊόντος.

Όσον αφορά στο συγκεκριμένο προϊόν, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, επισήμανε ότι πάντα υπάρχει η δυνατότητα αύξησης εγχώριας παραγωγής, ενώ η βελτίωση της κατανομής μεταξύ χρήσης βιοκαυσίμου και οικιακής χρήσης μπορεί να βοηθήσει περαιτέρω στην αύξηση των διαθεσίμων ποσοτήτων για κατανάλωση.

Η κυβέρνηση σημείωσε ότι ο πρωτογενής τομέας θα συνεχίσει να έχει την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης, καθώς επηρεάζεται άμεσα από την ενεργειακή και γεωπολιτική κρίση και ο οποίος αποτελεί ευαίσθητο δομικό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Για το λόγο αυτό αξιοποιούνται όλα τα διαθέσιμα εργαλεία εντός του πλαισίου της ΕΕ και των αντοχών της ελληνικής οικονομίας.

Πάντως, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ξεκαθάρισε αναφορικά με τη συζήτηση περί μείωσης του ΦΠΑ σε κάποια προϊόντα, όπως τρόφιμα, ότι «όποια οικονομικά μέτρα η κυβέρνηση είχε να ανακοινώσει για τη στήριξη των εισοδημάτων και το μετριασμό ακρίβειας τα έχουμε ανακοινώσει. Σταθμίζουμε τα γεγονότα. Έχουμε εξηγήσει πολλές φορές γιατί δεν προκρίνουμε την αξιοποίηση φορολογικών εργαλείων».

Διαβάστε επίσης:

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση επιδοτεί τα καρτέλ στην ενέργεια – Να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών

Τσίπρας: Ο Σαϊντού πρέπει να μείνει στην Ελλάδα, μην τον προδώσει και δεύτερη πατρίδα

Ανδρουλάκης – Κόστα: «Η Σοσιαλδημοκρατία εγγυάται πολιτικές αλληλεγγύης για τους λαούς της Ευρώπης» (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:25