search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:52
MENU CLOSE

ΔΝΤ: Προβλέπει ανάπτυξη 3,5% στην Ελλάδα το 2022 – Παραμένουν οι αβεβαιότητες

01.04.2022 16:43
DNT_new

Ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με ρυθμό 3,5% προβλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το 2022, μετά από την επισκόπηση που διενήργησε για να συντάξει την έκθεση του άρθρου 4 για την Ελλάδα.

Τα βασικά συμπεράσματά της επισκόπησης αυτής περιλαμβάνονται σε δήλωση συμπερασμάτων της αποστολής του Ταμείου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ενώ τα ευρήματα αναλύθηκαν και σε ενημέρωση Τύπου από τον επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα Ντένις Μπότμαν.

Κατά το ΔΝΤ, η ελληνική οικονομία ανέκαμψε ισχυρά από τη σοβαρή ύφεση που προκλήθηκε από την πανδημία το 2020, καθώς η παραγωγή επέστρεψε στο προ πανδημίας επίπεδα το 2021, αντανακλώντας μια ταχύτερη από την αναμενόμενη ανάκαμψη του τουρισμού, μια αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης και πιο ισχυρές ιδιωτικές επενδύσεις.

«Η ισχυρή δημοσιονομική ανταπόκριση, η διευκολυντική νομισματική πολιτική και η σημαντική στήριξη της ΕΕ ήταν καθοριστικής σημασίας για την προώθηση της ανάκαμψης», τονίζεται στην έκθεση.

Διαβάστε επίσης:

Δώρο Πάσχα 2022: Πότε καταβάλλεται και πώς να το υπολογίσετε

Ακρίβεια: Νέο άλμα στο 8% έκανε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο (Πίνακας)

Φορολογικές δηλώσεις: Τι είναι ο «βοηθός» και πώς δηλώνεται στην ΑΑΔΕ – Τα 6 βήματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06