search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 12:40
MENU CLOSE

«Μουσικό κουτί»: Τα πήγε καλά με τη αντιπολεμική συναυλία για την Ουκρανία (Video)

06.04.2022 09:15
mousiko kouti new

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου, αν και σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες,  στο τηλεοπτικό κάλεσμα που έγινε από την εκπομπή «Μουσικό κουτί» της ΕΡΤ1 και έσπευσε να εκφράσει την αλληλεγγύη του και να στηρίξει τους άμαχους και τους πρόσφυγες της Ουκρανίας.

Η έκκληση των 45 και πλέον καλλιτεχνών, που έδωσαν το παρών στο κάλεσμα της ΕΡΤ και του «Μουσικού Κουτιού», για οικονομική στήριξη του ουκρανικού λαού, είχε ξεπεράσει τις 230.000 ευρώ  έως το μεσημέρι της Τρίτης 5 Απριλίου.

Η εκπομπή μπορεί να μην είχε αξιοσημείωτη τηλεθέαση- ένεκα έντονου ανταγωνισμού- όμως το «μήνυμα» των συντελεστών της «πέρασε» και βρήκε ανταπόκριση.

Εν τέλει, φάνηκε ότι σημασία δεν έχει η ποσότητα μόνον. Και εκεί φάνηκε η δύναμη της ποιότητας για το μήνυμα που ήθελε να περάσει το «Μουσικό κουτί», μια ποιότητα που λειτούργησε ως πολλαπλασιαστής, όπως προκύπτει άλλωστε και από το ποσό που είχε συγκεντρωθεί έως χθες.

Από τις ιδιαίτερες στιγμές της βραδιάς τα μηνύματα της Μαρίας Φαραντούρη και του Διονύση Σαββόπουλου.

Η Μαρία Φαραντούρη τραγούδησε το τραγούδι του Μολδάβα. «Θέλουμε να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας προς τον ουκρανικό λαό που αυτή τη στιγμή υποφέρει μετά την εισβολή της Ρωσίας. Σε όλα τα θύματα, σε όλους τους συνανθρώπους μας που περνούν πολύ δύσκολα και είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε», είπε η σπουδαία τραγουδίστρια, από τους ελάχιστους καλλιτέχνες που μίλησε ανοιχτά για «ρωσική εισβολή στην Ουκρανία».

Ο εμπνευστής της τηλεοπτικής αυτής συναυλίας για την Ουκρανία -όπως είπε ο Νίκος Πορτοκάλογλου- Διονύσης Σαββόπουλος, έστειλε το δικό του μήνυμα σε όσους κρατούν ίσες αποστάσεις μεταξύ θύτη και θύματος, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «η Ουκρανία τώρα υποφέρει για όλους μας. Μην σιωπήσετε. Ακολουθήστε το δρόμο της καρδιάς σας».

Ο ειδικός πενταψήφιος αριθμός (14700) παρέμεινε ανοιχτός έως τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Εάν όμως κάποιος επιθυμεί να προσφέρει,  μπορεί να κάνει κατάθεση στον επίσημο τραπεζικό λογαριασμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που αναφέρεται παρακάτω.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στη συνέχεια θα διαθέσει το σύνολο του ποσού στον Ουκρανικό Ερυθρό Σταυρό, για τη στήριξη του ανθρωπιστικού του έργου.

Οι λογαριασμοί του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τις προσφορές είναι:
Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
Αρ. Λογαριασμού: 0026.0240.30.0201205013
IBAN: GR 2602 6024 0000 0300 2012 05013
SWIFT code: ERBKGRAA /Bank Code: ERBK
Όλες οι καταθέσεις θα πρέπει να φέρουν την ένδειξη «Ουκρανία».
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα: 210 36 09 825 και 210 36 11 425.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 12:40