search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 18:50
MENU CLOSE

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ανοίγουν» οι επικοινωνίες της, στο μικροσκόπιο οι επαφές της – Ξεκινούν οι καταθέσεις μαρτύρων

06.04.2022 19:31
roula-234-new

Εκδόθηκε το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για άρση του τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου της Ρούλας Πισπιρίγκου

Μετά την έκδοση βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που αποδέχθηκε το αίτημα της ανακρίτριας της υπόθεσης, Χριστίνας Σαλάππα για άρση απορρήτου τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών επικοινωνιών της κατηγορουμένης για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, οι επικοινωνίες της Ρούλας ανοίγουν για τις διωκτικές αρχές.

Το Συμβούλιο έδωσε θετική απάντηση στο ανακριτικό αίτημα και έτσι μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ειδικών της Αστυνομίας οι επαφές και οι επικοινωνίες της 33χρονης, με σκοπό τον εντοπισμό κρίσιμων δεδομένων που εκτιμάται ότι θα ανακτηθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί που ερεύνησαν το σπίτι της κατηγορουμένης στην Πάτρα έχουν κατασχέσει ,μεταξύ άλλων, οκτώ κινητά τηλέφωνα.

Στο μεταξύ ξεκινούν άμεσα οι καταθέσεις μαρτύρων που καλεί η Ανακρίτρια, με πρώτους στην λίστα της τους γιατρούς αλλά και νοσηλευτές των Νοσοκομείων που νοσηλεύτηκε η 9χρονη.

Από το ανακριτικό γραφείο θα περάσουν όλοι οι επιστήμονες και άλλοι μάρτυρες των γεγονότων από τον Απρίλιο του 2021, όταν ξεκίνησε η πορεία του παιδιού προς τον θάνατο. Πριν έναν χρόνο η 9χρονη εμφάνισε πολύ σοβαρό επεισόδιο ανακοπής στο Καραμανδάνειο Νοσκομείο, που είχε εισαχθεί λόγω σπασμών στον ύπνο της. Εκεί οι γιατροί έδωσαν μάχη με μεγάλης διάρκειας διαδικασία ανάνηψης που έσωσε το παιδί, αφήνοντας όμως σοβαρό πρόβλημα στο κεντρικό νευρικό σύστημα λόγω της έλλειψης οξυγόνου μέχρι να επανέλθει η λειτουργία της καρδιάς. Το παιδί έκτοτε νοσηλεύτηκε στο Ωνάσειο αλλά και στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού όπου και κατέληξε στις 29 Ιανουαρίου 2022.

«Αδιάσειστα στοιχεία»

Νωρίτερα, σοκαρισμένος από τις εξελίξεις δήλωσε ο Μάνος Δασκαλάκης, εν διαστάσει σύζυγος της 33χρονης κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σε δηλώσεις του έξω από την Ευελπίδων όπου δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής, ο Δασκαλάκης μίλησε στους δημοσιογράφους κάνοντας λόγο για «πολύ δύσκολη στιγμή», συμπληρώνοντας πως είναι σοκαρισμένος καθώς η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν μέχρι τώρα υπόδειγμα μητέρας και συζύγου. «Δεν μπορώ να το πιστέψω, ωστόσο τα στοιχεία είναι αδιάσειστα»είπε. 

Ο ίδιος πρόσθεσε πως θέλει να λάμψει η αλήθεια και για τα άλλα δύο παιδιά. Παράλληλα απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε πως ο ίδιος επιθυμεί να δει την διαδικασία να εξελίσσεται προτού προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις ή συμπεράσματα γιατί όπως είπε, «μέχρι πρότινος είχαμε δύο ιατροδικαστικές πράξεις που δεν μας έδιναν την παραμικρή ιδέα πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Ψάχναμε τόσα χρόνια μια απάντηση για τη Μαλένα».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις της μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου σχετικά με κακοποίηση της Τζωρτζίνας το 2014, απάντησε «δεν ισχύει κάτι τέτοιο»

«Σας τονίζω πως ήταν υπόδειγμα μητέρας μπροστά σε όλους εμάς», απάντησε σε ερώτηση για το αν είχε παρατηρήσει ποτέ κάτι για τη συμπεριφορά της 33χρονης.

«Δεν έχω να δηλώσω τίποτα για κάποιο άλλο συγγενικό πρόσωπο», απάντησε σε ερώτηση  για την Δήμητρα Πισπιρίγκου, ενώ σχετικά με την αίτηση διαζυγίου ο Μάνος Δασκαλάκης το αρνήθηκε καθώς όπως είπε: «δεν μας ενδιαφέρει το διαζύγιο, μας ενδιαφέρει η αλήθεια για τα παιδιά». Όπως συμπλήρωσε, ο ίδιος επικοινώνησε με την Ρούλα Πισπιρίγκου την πρώτη ημέρα της σύλληψής της και τις επόμενες φορές που προσπάθησε να του τηλεφωνήσει, εκείνος δεν απάντησε.

Από τη μεριά του, ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, Δημήτρης Καράμπελας δήλωσε κατά την έξοδό τους από τα δικαστήρια της Ευελπίδων: «Ο εντολέας μου είναι πλέον πεπεισμένος είναι εγκληματική ενέργεια. Πίσω από αυτή είναι η κατηγορουμένη. Είναι στυγνή δολοφονία ενός μικρού παιδιού που τελέστηκε από τη κατηγορουμένη σε απόλυτα ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Όπως λάβαμε σήμερα γνώση, είχαν προηγηθεί άλλες πέντε τουλάχιστον απόπειρες. Με αυτά τα δεδομένα παρουσιαστήκαμε αυτοβούλως στην κα. Ανακρίτρια και δηλώσαμε ότι ο Μάνος Δασκαλάκης θα υποστηρίξει αυτή τη κατηγορία ώστε να δικαιωθεί η μνήμη των παιδιών του».

Ρούλα Πισπιρίγκου για Δασκαλάκη: «Με παρατάει και στρέφεται εναντίον μου»

«Με παρατάει και στρέφεται εναντίον μου, ενώ εγώ κατηγορούμαι άδικα. Μέχρι χθες έλεγε άλλα», είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου μιλώντας στο Star και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», σε απάντηση όσων δήλωσε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνήγοροι υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου αύριο αναμένεται να υποβάλλουν αίτημα για την αποφυλάκισή της. Η κατηγορούμενη εξακολουθεί να τονίζει ακόμη πως δεν έχει κάνει τίποτα, πως δεν έχει σκοτώσει την κόρη της και δηλώνει ιδιαίτερα φοβισμένη.

Παράλληλα, 18η τακτική ανακρίτρια διέταξε την άρση του τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου της 33χρονης. 

Η έμπειρη δικαστική λειτουργός, που χειρίζεται την πολύκροτη υπόθεση, λίγες ώρες μετά την προφυλάκιση της 33χρονης, προχώρησε στην εν λόγω ενέργεια προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων και στον τρόπο που φέρεται να προμηθεύτηκε τη θανατηφόρα ουσία, την κεταμίνη η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την κατ’ οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς στο σπίτι της κατηγορουμένης στην Πάτρα, παρουσία εισαγγελέα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 8 κινητά τηλέφωνα. 

Από τις συσκευές αυτές οι αρχές θα επιχειρήσουν να ανακτήσουν τα δεδομένα τους, ακόμη κι αν δεν λειτουργούν, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ύποπτα  μηνύματα και τηλεφωνικές επικοινωνίες της 33χρονης, που μπορεί να «ξεκλειδώσουν» κρίσιμες για τη δικαστική έρευνα πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Άλλοι 73 νεκροί και σχεδόν 1.500 επαναλοιμώξεις σε 24 ώρες

Τοπαλούδη: Κατέθεσαν οι γονείς της – «Αν δεν ήταν Ελένη μας θα ήταν κάποιο άλλο κοριτσάκι»

Φωτιά στο Παπανικολάου: Σε άλλες πτέρυγες οι ασθενείς – Πλεύρης: Η πραγματογνωμοσύνη θα δείξει τα αίτια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 18:49