search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 18:28
MENU CLOSE

Tόνι Μπλερ στο Φόρουμ των Δελφών: Με ανησυχεί η πιθανή τρίτη «ενσάρκωση» του Πούτιν

08.04.2022 12:07
delfoi-tony-blair

Τη μεγάλη ανησυχία του για τις εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών.

Ο Τόνι Μπλερ είπε ότι κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του γνώρισε δύο «ενσαρκώσεις» του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν: αρχικά έναν άνθρωπο που έμοιαζε αποφασισμένος να μεταρρυθμίσει τη ρωσική οικονομία και να έχει καλές σχέσεις με τη Δυσή και, στη συνέχεια, έναν άνθρωπο που γινόταν όλο και πιο δικτατορικός και υπολογιστικός.

Τώρα, είπε ο Μπλερ, ίσως βλέπουμε μια τρίτη «εκδοχή» του Πούτιν, σημειώνοντας ότι αδυνατεί να κατανοήσει πώς ο Ρώσος πρόεδρος έκανε τόσο κακή εκτίμηση σχετικά με την Ουκρανία και τη διάθεσή της να πολεμήσει αν δεχθεί εισβολή από τη Ρωσία. Παράλληλα, εκτίμησε ότι και η Δύση δεν υπολόγισε πόσο εχθρικό θα ήταν το καθεστώς Πούτιον απέναντί της.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι από τον πόλεμο θα προκύψει ένας αδυνατισμένος Πούτιν και μια πιο ισχυρή Ουκρανία, σημειώνοντας ότι καταστρέφεται η ρωσική οικονομία, χωρίς να έχει κάποιο κέρδος. Επίσης, εκτίμησε ότι ο πόλεμος κατάφερε να φέρει πιο κοντά την Ευρώπη με τις ΗΠΑ και να δώσει νέα σημασία στη διατλαντική συμμαχία, κάτι που θεωρεί ότι θα συνεχιστεί επί μακρόν.

Μιλώντας για την επιστροφή του λαϊκισμού στην πολιτική στην Ευρώπη, σημείωσε ότι χαρακτηρίζεται από εκμετάλλευση των δυσκολιών αντί για την παροχή λύσεων και σημείωσε ότι συνήθως κερδίζει ο λαϊκισμός της Δεξιάς, υπερασπιζόμενος τη λογική του μεσαίου χώρου. Επίσης, συνέστησε στους πολιτικούς να… αποφεύγουν να διαβάζουν τα social media.

Διαβάστε επίσης:

Άδωνις: «Πάμε για αυτοδυναμία, ο κόσμος θα μας κρίνει δίκαια» (video)

Επεισοδιακή και στην Κύπρο η ομιλία Ζελένσκι: Το «μαύρο» και το «τεχνικό λάθος» (video)

Επικίνδυνη η ελληνική εμπλοκή στην Ουκρανία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 18:28