search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 15:02
MENU CLOSE

3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Κάλπη «πακέτο» για εκλογή προέδρου και ΚΕ – Απορρίφθηκε η πρόταση Βίτσα για δύο χωριστές κάλπες

15.04.2022 21:25
vitsas-new

Διαφωνία προέκυψε το βράδυ της Παρασκευής για διαδικαστικό ζήτημα του πως θα στηθεί η κάλπη το Σάββατο επί της πρότασης Τσίπρα για την εκλογή προέδρου και την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής.

Παρουσιάζοντας την εναλλακτική πρόταση της Ομπρέλας για εκλογή προέδρου και ΚΕ από το Συνέδριο (που ήταν και η πρόταση της Επιτροπής Καταστατικού) ο Δημήτρης Βίτσας πρότεινε να μπουν δύο κάλπες μία για το θέμα της εκλογής του προέδρου όπου οι σύνεδροι θα καλούνται να ψηφίσουν αν θέλουν εκλογή από τη βάση ή εκλογή από το συνέδριο, και αντιστοίχως ξεχωριστή κάλπη για την Κεντρική Επιτροπή με τα ίδια ερωτήματα.

Συμπληρωματικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πήρε το λόγο και σημείωσε πως το «σπάσιμο» των δύο προτάσεων έχει νόημα γιατί κάποιος μπορεί να συμφωνεί με την εκλογή προέδρου από τα μέλη αλλά να επιθυμεί εκλογή Κεντρικής Επιτροπής από το Συνέδριο.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γραμματέας της ΚΕ Επιτροπής Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος διαφώνησε και λέγοντας ότι η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα έχει ενιαίο πολιτικό σκεπτικό γιατί το μείζον είναι να δοθεί ο λόγος στα μέλη, κι επομένως η διάσπαση της πρότασης θα ισοδυναμούσε με «διάσπαση του σκεπτικού» και «εκλογικό κόλπο».

Στη συνέχεια έγινε ψηφοφορία στο σώμα της Ολομέλειας με ανάταση χειρός όπου η πρόταση Βίτσα απορρίφθηκε.

Κατά συνέπεια η κάλπες που θα στηθούν αύριο είναι επί του πακέτου της κάθε πρότασης, από μια της πρότασης Τσίπρα για εκλογή από τα μέλη και από την άλλη της πρότασης της Ομπρέλας για εκλογή από το Συνέδριο.

Ακολούθως, η Όλγα Γεροβασίλη, από το προεδρείο ανακοίνωσε ότι οι κάλπες θα ανοίξουν αύριο στις 12 το μεσημέρι και η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα.

Διαβάστε επίσης:

3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ομιλίες Ξενογιαννακοπούλου, Ηλιόπουλου, Παππά, Σκουρλέτη, Κατσέλη, Σβίγκου

3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Ζόραν Ζάεφ: Πρέπει να προωθήσουμε ξεκάθαρα τις ιδέες της Αριστεράς, δυνατά και με σαφήνεια

Καρφιά Φίλη: Το Συνέδριο να πει «όχι» στον αρχηγισμό, στην «αποϊδεολογικοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ και την «ασπόνδυλη ταυτότητα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 15:01