search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 08:46
MENU CLOSE

Γαλλικές εκλογές – Μακρόν: «Από εδώ και πέρα είμαι Πρόεδρος όλων» (Video)

24.04.2022 23:18
Makron_new

Ο Εμανουέλ Μακρόν επανεξελέγη Πρόεδρος της Γαλλίας με ποσοστό σχεδόν 58% έναντι της αντιπάλου του, Μαρίν Λεπέν.

Οι οπαδοί του συγκεντρώθηκαν κάτω από τον Πύργο του Άιφελ όπου στήθηκε η γιορτή για την επανεκλογή του μπροστά σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό.

Ο Εμανουέλ Μακρόν έφθασε συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μπριζίτ Μακρόν, αλλά κι από παιδιά και νέους ανθρώπους.

Ανέβηκε στην εξέδρα λίγο μετά τις 22.00 ώρα Ελλάδας και απηύθυνε την ομιλία του ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του που κρατούσαν σημαίες της Γαλλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις πρώτες δηλώσεις του είπε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους ανθρώπους που τον στήριξαν και στους ψηφοφόρους του.

Υποσχέθηκε πως θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα κοινωνικής και οικολογικής ευαισθησίας, ενώ υπενθύμισε «τις τραγικές στιγμές που ζούμε λόγω του Ουκρανικού».

Υποσχέθηκε επίσης πως η νέα πενταετία του στην Προεδρία δεν θα είναι απλά η συνέχεια της προηγούμενης και υποσχέθηκε πως θα είναι Πρόεδρος όλων των Γάλλων. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Γάλλους άντρες και γυναίκες που στον πρώτο και τον δεύτερο γύρο με εμπιστεύτηκαν για να φέρουμε μια πιο ανεξάρτητη Γαλλία, μια ισχυρότερη Ευρώπη, μέσα από επενδύσεις και βαθιές αλλαγές» κατέληξε ο Μακρόν, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με το πλήθος να τραγουδά τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας.

Μετά από πέντε χρόνια δύσκολου μετασχηματισμού, ο γαλλικός λαός με εμπιστεύτηκε να μου δώσει την Προεδρία για ακόμη πέντε χρόνια” είπε ο Εμανουέλ Μακρόν και πρόσθεσε: “Ευχαριστώ! Και θα κάνω ό,τι πρέπει, αυτό που σάς πρέπει! Ευχαριστώ! Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Γάλλους και όλες τις Γαλλίδες που και στους δύο γύρους εκλογών με εμπιστεύτηκαν για μια πιο ισχυρή Ευρώπη με επενδύσεις, με μεταρρυθμίσεις βαθύτατες, προκειμένου να δώσουμε μια νέα πνοή στην καινοτομία και την οικολογία. Η Γαλλία θα γίνει ένα μεγάλο έθνος οικολογίας”.

Γνωρίζω επίσης ότι πολλοί συμπατριώτες ψήφισαν εμένα όχι για να στηρίξουν εμένα αλλά να στήσουν ανάχωμα στην Ακροδεξιά. Η ψήφος σας με κινητοποιεί για τα επόμενα χρόνια” είπε ο Μακρόν που εμφανίστηκε ενωτικός ζητώντας από το συγκεντρωμένο πλήθος να μην γιουχαΐζει όταν αναφέρθηκε στην αντίπαλό του Μαρίν Λεπέν.

Ο Εμανουέλ Μακρόν απευθύνθηκε σε όσους επέλεξαν να μην τον ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Πρώτα αναφέρθηκε στους απόχη. “Η σιωπή τους σήμαινε μια άρνηση επιλογής στην οποία πρέπει επίσης να ανταποκριθούμε” διαβεβαίωσε και συνέχισε: “Σκέφτομαι αυτούς που ψήφισαν τη Μαρίν Λεπέν (…) γιατί από εδώ και πέρα ​​δεν είμαι πια υποψήφιος ενός στρατοπέδου, αλλά Πρόεδρος όλων”.

Ο Γάλλος Πρόεδρος στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον πόλεμο στην Ουκρανία ενώ έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: “Θα γράψουμε την ιστορία για τις γενιές μας. Θέλω στα επόμενα πέντε χρόνια της θητείας μου να δούμε αυτούς τους νέους ορίζοντες, που θα οικοδομήσουμε από την αρχή υπέρ της χώρας μας, υπέρ της νέας γενιάς. Ζήτω η Δημοκρατία!”.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλικές εκλογές: Ικανοποίηση και ανακούφιση για τη νίκη Μακρόν – Δηλώνει «παρούσα» η Λεπέν (Video)

Γαλλικές Εκλογές: Αποδέχεται την ήττα της η Λεπέν και υπόσχεται δυναμική αντιπολίτευση (Video)

Γαλλικές εκλογές: Ανακούφιση στην Ευρώπη – Συγχαρητήρια στον Μακρόν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 08:39