search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 08:51
MENU CLOSE

Δεύτερο Πρόγραμμα: Έχει γενέθλια, γίνεται 70 ετών

29.04.2022 08:23
deftero ert new

Ήταν Κυριακή 11 Μαΐου του 1952 όταν εξέπεμψε η πρώτη εκπομπή του Δεύτερου Προγράμματος του ραδιοφώνου της ΕΡΤ.

Τα πρώτα λόγια που ακούστηκαν στον αέρα την παραμονή της έναρξης του προγράμματος ήταν τα εξής: «Ένα ακόμα ελεύθερο πουλί θα ελευθερωθεί αύριο Κυριακή, στις 6 το απόγευμα και πετώντας πάνω απ’ τις κεραίες του πομπού των Λιοσίων θα διασχίσει το γαλανό μας στερέωμα και θα ‘ρθει να σας βρει για να σας τραγουδήσει το αιώνιο τραγούδι της ζωής. Το Δεύτερο Πρόγραμμα! Έτσι, κάθε βράδυ στις 6 θα έχετε να διαλέξετε ανάμεσα στο Εθνικό Πρόγραμμα και το Δεύτερο Πρόγραμμα. Ο νέος σταθμός μεταδίδει στους 665 χιλιόκυκλους ή 451 μέτρα. Ο έχω ώτα ακούειν ακουέτω».

Από τότε έχουν περάσει 70 χρόνια λειτουργίας του μεγαλύτερου πολιτιστικού και μουσικού σταθμού της χώρας, καθώς εκπέμπει σε όλη την Ελλάδα.

Και έχει ετοιμάσει ένα 15μερο ραδιοφωνικό πρόγραμμα γεμάτο μουσική, συναυλίες, ειδικές εκπομπές, σπάνιες αρχειακές στιγμές αλλά και ανθρώπινες ιστορίες.

Και σε όλη τη ροή του προγράμματος θα μπορείτε να ακούσετε παλιότερα σήματα του Δεύτερου Προγράμματος με τις αυθεντικές φωνές τους, όπως ακούγονταν στις προηγούμενες δεκαετίες λειτουργίας του

Διαβάστε επίσης

ΕΡΤ: Νέες θέσεις εργασίας – Ποιες είναι οι ειδικότητες, ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Παρασκευή 29 Απριλίου

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 08:42