search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 22:02
MENU CLOSE

Ουκρανία: Επίθεση Ζελένσκι σε Λαβρόφ για τον «Εβραίο Χίτλερ» – Συγγνώμη από την Μόσχα απαιτεί το Ισραήλ (Video)

03.05.2022 08:01
zelenski_new

Την έντονη αντίδραση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι προκάλεσε το σχόλιο του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ πως ο ηγέτης των Ναζί Αδόλφος Χίτλερ είχε εβραϊκή καταγωγή.

«Δεν έχω λόγια… Κανείς δεν άκουσε καμία άρνηση ούτε καμία δικαιολογία από τη Μόσχα. Το μόνο που έχουμε από εκεί είναι σιωπή… αυτό σημαίνει ότι η ρωσική ηγεσία έχει ξεχάσει όλα τα μαθήματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», δήλωσε σε νυχτερινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Ζελένσκι, ο οποίος είναι Εβραίος, σε νυχτερινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

«Ή ίσως δεν έμαθαν ποτέ αυτά τα μαθήματα», τόνισε, όπως μεταδίδουν Reuters και Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ καταδίκασε τη δήλωση Λαβρόφ, τον οποίο κατηγόρησε ότι διαδίδει αντισημιτισμό και ευτελίζει το Ολοκαύτωμα και ενώ το Ισραήλ απαίτησε συγνώμη από τη ρωσική κυβέρνηση.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «η χρήση του Ολοκαυτώματος του εβραϊκού λαού για πολιτικούς σκοπούς πρέπει να σταματήσει αμέσως, τέτοια ψέματα έχουν σκοπό να κατηγορήσουν τους ίδιους τους Εβραίους για τα πιο φρικτά εγκλήματα στην Ιστορία που διαπράχθηκαν εναντίον τους».

Πάντως επισήμως από τη Μόσχα, αλλά και τον ίδιο τον Λαβρόφ δεν υπήρξε η οποιαδήποτε αντίδραση.

Μπορέλ: Έτοιμο το 6ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σκοπό να εγκρίνει τον έκτο γύρο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία στο προσεχές Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, δήλωσε χθες Δευτέρα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πόλη του Παναμά, όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη, πως η ΕΕ ευελπιστεί πως το νέο πακέτο κυρώσεων θα συμπεριλάβει την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει το έκτο πακέτο κυρώσεων εντός της εβδομάδας, που αναμένεται να συμπεριλάβει το εμπάργκο. Το μέτρο θα στερούσε από τη Μόσχα μεγάλα έσοδα, ωστόσο ως τώρα διχάζει τα κράτη μέλη της ΕΕ. Ο Ύπατος Εκπρόσωπος Μπορέλ, ο οποίος προεδρεύει στα Συμβούλια Εξωτερικών Υποθέσεων, είπε πάντως πως ελπίζει η ΕΕ να λάβει «μέτρα για να περιορίσει κατά πολύ» τις εισαγωγές ρωσικού αργού στην Ευρώπη, παραδεχόμενος πάντως πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ομοφωνία.

«Είμαι όμως πεπεισμένος ότι, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές πετρελαίου, θα καταστεί εφικτή η επίτευξη συμφωνίας ως το επόμενο συμβούλιο», πρόσθεσε.

Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων προγραμματίζεται να συνεδριάσει τη 10η και τη 16η Μαΐου.

Διαβάστε επίσης:

Ντράγκι: Νέα μέτρα που αγγίζουν τα 14 δισ. ευρώ για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Σύνοδος ΕΕ για ενέργεια: «Όχι» σε πληρωμές με ρούβλια, «Ναι» σε εμπάργκο και από Γερμανία αλλά «έρχονται αυξήσεις»

Σύσταση-σοκ στους Γερμανούς πολίτες να αποθηκεύσουν τρόφιμα και υγρά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42