search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:21
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη – Ατύχημα στην παιδική χαρά: Ελεύθερος ο προϊστάμενος συντήρησης δημοτικών κτιρίων (Videos)

03.05.2022 12:18
paidiki_xara_new
Φωτογραφία αρχείου.

Ελεύθερος, με απόφαση εισαγγελέα, αφέθηκε ο 62χρονος προϊστάμενος του Τμήματος Συντήρησης Δημοτικών Κτιρίων και Κοινοχρήστων Χώρων του Δήμου Θεσσαλονίκης που κρατείτο μετά τον τραυματισμό της 8χρονης στην τσουλήθρα.

Η εντολή δόθηκε μετά τη διαταγή για προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.

Ο 62χρονος κρατείτο από χθες το βράδυ, όταν παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα Τούμπας – Τριανδρίας, στο πλαίσιο της μήνυσης που είχαν καταθέσει οι γονείς του κοριτσιού κατά παντός υπευθύνου.

Όπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιο της αναζήτησης ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση ο εισαγγελέας ζήτησε να διερευνηθεί εάν τηρήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπει υπουργική απόφαση για τη συντήρηση των παιδικών χαρών και την πρόληψη ελέγχων. Επίσης ζήτησε να προσκομιστεί το πιστοποιητικό καταλληλότητας από την κατασκευάστρια εταιρεία της παιδικής χαράς και να συμπεριληφθούν στη δικογραφία η έκθεση αυτοψίας και η ιατροδικαστική έρευνα της 8χρονης.

Εκτός από την εισαγγελική έρευνα, και ο δήμος Θεσσαλονίκης εξετάζει τι συνέβη με τη συντήρηση της συγκεκριμένης παιδικής χαράς, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μάκης Κυριζίδης, που με την ιδιότητα του δικηγόρου συνόδευσε τον 62χρονο συλληφθέντα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ο Μ. Κυριζίδης επισήμανε πως η παιδική χαρά έχει την απαραίτητη πιστοποίηση και σε έλεγχο που έγινε λίγα 24ωρα πριν το ατύχημα είχε αποφασιστεί να αφαιρεθεί ένα άλλο παιχνίδι που θεωρήθηκε επικίνδυνο.

«Μένει η έρευνά μας να αποδείξει αν ήταν αντιληπτό και ορατό κατά την έρευνα, αν δημιουργήθηκε εκ των υστέρων και το τι έχει γίνει πραγματικά σε αυτή την ιστορία», σημείωσε.

Πρόσθεσε δε ότι το συγκεκριμένο πάρκο δέχεται καθημερινά πολλά παιδιά και είναι ένα από αυτά που αναμένεται να ανακαινιστεί ολικώς.

Διαβάστε επίσης:

Αιδηψός: «Συγγνώμη για το βίντεο που ανάρτησα και τον τρόπο που αντέδρασα – Δεν κλώτσησα εγώ τη γάτα» (video)

Τροχαίο στον Βόλο: Βίντεο – ντοκουμέντο από το δυστύχημα στη ΛΕΑ

Airbnb: Νοικιάζουν δωμάτιο χωρίς… ταβάνι στην Κρήτη για 49 ευρώ τη βραδιά (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:19