search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:51
MENU CLOSE

Ξεκινούν σήμερα οι εαρινές εκπτώσεις – «Μικρό καλάθι» κρατούν οι έμποροι

03.05.2022 07:55
ekptoseis_new

Έναρξη σήμερα για τις  ενδιάμεσες – εαρινές – εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 15 Μαΐου.

Την Κυριακή 8 Μαΐου τα εμπορικά καταστήματα επιτρέπεται να λειτουργήσουν από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Αν και κανονικά η άρση των μέτρων, όπως αυτό που αφορούσε έως τώρα την υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου, καθώς επίσης και αυτού που σχετιζόταν με τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων εντός του καταστήματος, θα έδινε υπό άλλες συνθήκες ώθηση στο λιανεμπόριο, το κύμα ανατιμήσεων που «ροκανίζει» το διαθέσιμο προς κατανάλωση εισόδημα δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Τα σημάδια από την πορεία του λιανεμπορίου από τις αρχές του έτους έως τώρα κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι, ενώ και κατά την περίοδο του Πάσχα η κίνηση στην αγορά δεν ήταν η αναμενόμενη.

Σαφώς ήταν πολύ καλύτερη από την προηγούμενη διετία (σ.σ. το 2020 υπήρχε πλήρες lockdown και το 2021 αυστηροί περιορισμοί), όχι όμως υψηλότερη από αυτή του Πάσχα του 2019, όπως τουλάχιστον εκτιμούν οι παράγοντες του λιανεμπορίου.

Όπως επισημαίνουν, από την αγορά λείπει τουλάχιστον ένα 30%, καθώς έχουν αυξηθεί οι δαπάνες των νοικοκυριών για την πληρωμή των υπέρογκων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και για την αγορά ειδών σούπερ μάρκετ.

Διαβάστε επίσης

Οικονόμου: Δεν θα ξαναδούμε λογαριασμό που θα είναι τέσσερις και πέντε φορές πάνω (Video)

ΥΠΟΙΚ: Μειωμένη η τιμή για το ντίζελ κίνησης και τον Μάιο

Εκτοξεύτηκε στο 9,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:50