search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:22
MENU CLOSE

Την κήδευαν αλλά ήταν ακόμα ζωντανή – Χτυπούσε το φέρετρο την ώρα της τελετής (Video/Photos)

04.05.2022 11:38
funeral new

Η κηδεία της 36χρονης γυναίκας γινόταν σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, σε μια μικρή πόλη του Περού. Το νεαρόν της ηλικίας της έκανε τη συγκίνηση εντονότερη και τη φόρτιση μεγαλύτερη. Το γεγονός ότι έχασε τη ζωή της σε ένα τροχαίο δυστύχημα έδινε ένα ακόμα πιο δραματικό τόνο στο γεγονός.

Όλα εξελίσσονταν σύμφωνα με το εθιμοτυπικό όταν ξαφνικά ακούστηκε ένας θόρυβος μέσα από το φέρετρο. Και μετά ξανά και ξανά. Οι παρευρισκόμενοι «πάγωσαν». Ο ιερέας σταμάτησε εμβρόντητος την τελετή.

Κάποιοι τολμηροί άνοιξαν το φέρετρο και τότε έμειναν με το στόμα ανοιχτό.        

Η ίδια η νεκρή ήταν αυτή που  χτύπαγε το καπάκι του φέρετρου μιας και ήταν ακόμα ζωντανή.

Η 36χρονη Rosa Isabel Cespede Callaca, είχε ανοίξει τα μάτια και κοίταζε τους παρευρισκόμενους.

Η γυναίκα και το φέρετρο μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο κοντινό Νοσοκομείο Ferrenafe στο πίσω μέρος ενός φορτηγού.

Οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι ήταν ζωντανή -αν και οι ζωτικές τις ενδείξεις ήταν πολύ χαμηλά- και η κατάστασή της βελτιώθηκε ελαφρώς μόλις μπήκε στη μηχανική υποστήριξη, δίνοντας ελπίδα ότι ένα θαύμα βρισκόταν σε εξέλιξη.

Όμως η κατάσταση της Ρόζα στη συνέχεια επιδεινώθηκε ραγδαία και απεβίωσε λίγες ώρες αργότερα.

«H… νεκρή άνοιξε τα μάτια της και ίδρωνε»

Ο φροντιστής του νεκροταφείου Juan Segundo Cajo δήλωσε: «Άνοιξε τα μάτια της και ίδρωνε. Πήγα αμέσως στο γραφείο μου και κάλεσα την αστυνομία».

 Ένα βίντεο που τραβήχτηκε λίγο μετά την εκπληκτική ανακάλυψη δείχνει μια ομάδα αστυνομικών να μεταφέρει το φέρετρο μέσα από το πλήθος σε ένα φορτηγό.

Στη συνέχεια, το βίντεο περνάει σε μια ομάδα γιατρών που στέκεται πάνω από το ανοιχτό φέρετρο με την αναίσθητη γυναίκα στα πόδια τους.

Το μοιραίο τροχαίο

Η Rosa είχε εμπλακεί σε ένα σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σε δρόμο στην περιοχή Chiclayo-Picsi, το οποίο στοίχισε τη ζωή στον γαμπρό της και τραυμάτισε σοβαρά τα ανίψια της.

Η ίδια είχε κηρυχθεί νεκρή μετά το δυστύχημα και οι συγγενείς της είχαν κανονίσει την κηδεία της στις 26 Απριλίου στην πόλη Lambayque.

Μια θεία της γυναίκας εξοργισμένη με το νοσοκομείο δήλωσε: «Θέλουμε να μάθουμε γιατί η ανιψιά μου ζωντάνεψε χθες, όταν την πηγαίναμε για να κηδευτεί. Έχουμε τα βίντεο στα οποία σπρώχνει και αγγίζει το φέρετρο».

Εικάζεται ότι οι γιατροί στο Νοσοκομείο Ferrenafe όπου είχε μεταφερθεί αρχικά μετά το δυστύχημα είχαν μπερδέψει το κώμα με τον θάνατο.

Η αστυνομία ερευνά τώρα αν το προσωπικό του νοσοκομείου έβγαλε τη Ρόζα από αμέλεια από τη μηχανική υποστήριξη, την κήρυξε νεκρή και την έστειλε στο νεκροτομείο χωρίς να γίνει ο κατάλληλος έλεγχος για να διαπιστωθεί ότι ήταν πράγματι νεκρή.

Διαβάστε επίσης

Ουκρανία: Το Κίεβο κατηγορεί τη Ρωσία πως κατέσχεσε 400.000 τόνους σιτηρών

Eυρωπαϊκή Ένωση: Εισηγείται εμπάργκο στο πετρέλαιο της Ρωσίας

Πούτιν: Ποιοι ετοιμάζουν πραξικόπημα για την ανατροπή του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:22