ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 09:35
MENU CLOSE

Αλίνα Καμπάεβα: Η ερωμένη του Πούτιν στην λίστα των ευρωπαϊκών κυρώσεων (photos)

06.05.2022 18:10

Νέα λίστα με ονόματα Ρώσων που φέρονται να έχουν στενές σχέσεις με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και στα οποία θα επιβληθούν κυρώσεις, σχεδιάζει η ΕΕ και όπως γράφει ο Bloomberg, μεταξύ αυτών θα είναι η ερωμένη του Πούτιν και χρυσή ολυμπιονίκης του καλλιτεχνικού πατινάζ, Αλίνα Καμπάεβα και ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Η σχέση του Βλαντίμιρ Πούτιν με την Αλίνα Καμπάεβα είχε γίνει θέμα στον Τύπο για πρώτη φορά το 2008, στην ρωσική εφημερίδα Moscow Correspondent, η οποία αμέσως μετά το δημοσίευμα έκλεισε. Τότε ο Πούτιν ήταν ακόμα παντρεμένος με την πρώτη του σύζυγο, Λουντμίλα, από την οποία πήρε διαζύγιο το 2013.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η αμερικανική κυβέρνηση δεν έκανε μέχρι τώρα καμία ενέργεια σε βάρος της Καμπάεβα για να μην προκαλέσει περαιτέρω τον Πούτιν. Κάτι που έχει διαψευσθεί από τον Λευκό Οίκο

Στην ίδια λίστα των ευρωπαϊκών κυρώσεων βρίσκεται και ο επικεφαλής της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας, Πατριάρχης Κύριλλος, ο οποίος σύμφωνα με τις Βρυξέλλες «έχει ευλογήσει» τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μεταξύ των κυρώσεων είναι η απαγόρευση μετακινήσεων των προσώπων αυτών στην ΕΕ και το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων τους.

Η ΕΕ έχει επιβάλει κυρώσεις στις δύο κόρες του Πούτιν, την Μαρία Βορόντσοβα και την Κατερίνα Τιχόνοβα.

Διαβάστε επίσης:

Πρόσκληση Ζελένσκι στον Σολτς να επισκεφθεί το Κίεβο

Αναλένα Μπέρμποκ: Οι πυρηνικές απειλές του Πούτιν πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπ΄όψιν

Καρίν Ζαν Πιέρ: Νέα εκπρόσωπος στον Λευκό Οίκο – «Είμαι ό,τι μισεί ο Τραμπ, μαύρη, ομοφυλόφιλη, μητέρα»

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 09:34
Exit mobile version