search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:31
MENU CLOSE

Ο Καραμανλής μιλάει για τον Καραμανλή

07.05.2022 23:28
Karamanlis_new

Στο πρώτο και «ιστορικό» συνέδριο της ΝΔ, το 1979, αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του στη διάρκεια του 14ου Συνεδρίου του κόμματος ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ο Κώστας Α. Καραμανλής αναφέρθηκε στον ιδρυτή -και συνομόματό του- της ΝΔ, Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος στη διάρκεια του Συνεδρίου εκείνου, είχε μιλήσει για μία Δημοκρατία ικανή να προστατεύσει την ηθική, αλλά και την υλική ευημερία των πολιτών της και έθεσε στον ιδεολογικό πυρήνα της παράταξης «αυτό που ονομάσαμε πρώτοι εμείς φιλελευθερισμό. Το σύστημα που αναγνωρίζει την ελευθερία της αγοράς, με τη ρυθμιστική παρέμβαση του κράτους, χάρη της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Ο υπουργός Υποδομών σημείωσε ότι «σήμερα 43 χρόνια μετά η φράση αυτή είναι επίκαιρη όσο ποτέ και εξακολουθεί να διέπει τις αρχές της παράταξης μας», υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στα τρία σχεδόν αυτά χρόνια εκφράζει σταθερά και με προσήλωση ακριβώς αυτό. Τις αρχές της δίκαιης ανάπτυξης και της κοινωνικής φροντίδας. Που θέλουν το κράτος επόπτη και ρυθμιστικό παράγοντα της αγοράς και δεν της επιτρέπουν να μένει ανεξέλεγκτη».

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Όλοι οι άμαχοι απομακρύνθηκαν από το Αζοφστάλ

Ουκρανία: Ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ εμπλέκονται άμεσα στον πόλεμο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο υποστηρίζει ότι κατέστρεψε ένα ακόμη ρωσικό πολεμικό πλοίο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:30