search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 14:15
MENU CLOSE

Συνέδριο της ΝΔ: Απολογισμός έργου και διαβεβαιώσεις ενότητας

07.05.2022 21:45
Mitsotakis_new

Με τις ομιλίες μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, βουλευτών και μελών του κόμματος συνεχίστηκε το Σάββατο το 14ο Συνέδριο της ΝΔ.

Σε αδρές γραμμές, οι ομιλίες κινήθηκαν σε τέσσερις άξονες:

Απολογισμός του έργου της κυβέρνησης ανά τομέα ευθύνης του κάθε υπουργού

Κάλεσμα για επικοινωνία του έργου αυτού στους πολίτες (προεκλογική περίοδος, γαρ…)

Διαβεβαιώσεις για ενότητα εν όψει του νέου εκλογικού αγώνα και

Σφοδρή κριτική στην αντιπολίτευση, τόσο για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και για την αντιπολιτευτική στρατηγική της

Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο έργο της κυβέρνησης παρά τις επάλληλες κρίσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει και, ταυτόχρονα, υπογράμμισαν ότι ο βασικός στόχος πλέον είναι μια νέα τετραετία, ώστε να προχωρήσει ακόμα περισσότερο το μεταρρυθμιστικό έργο της.

Η παρέμβαση Σαμαρά

Πλέον, τα φώτα στρέφονται στην τρίτη και τελευταία ημέρα του συνεδρίου, οπότε και θα μιλήσει ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, η ομιλία του οποίου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεδομένων των διαφοροποιήσεων που κατά καιρούς έχει εκφράσει σχετικά με διάφορες πολιτικές της κυβέρνησης.

Ενδιαφέρον, επίσης, αναμένεται να προκαλέσουν και οι τοποθετήσεις τόσο του Δημήτρη Αβραμόπουλου, όσο και του Μαργαρίτη Σχοινά, δηλαδή, του πρώην και του νυν εκπροσώπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί και η ψηφοφορία για τη νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, ψηφοφορία από την οποία, πάντως, πηγές του κόμματος δεν περιμένουν εκπλήξεις.

Κλείσιμο με Μητσοτάκη

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα κλείσουν με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος και αναμένεται να θέσει το διακύβευμα της επόμενης περιόδου ως τις εκλογές (τη διεξαγωγή των οποίων αναμένεται για άλλη μια φορά να τοποθετήσει στο τέλος της τετραετίας, κλείνοντας εν νέου σενάρια για πρόωρες κάλπες).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ θα επαναλάβει –ενδεχομένως σε υψηλότερους τόνους- το αίτημα για αυτοδυναμία της ΝΔ στις εκλογές, στέλνοντας μήνυμα ενότητας του κόμματος και ζητώντας από τα στελέχη να επικοινωνήσουν το έργο της κυβέρνησης σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα εντείνει την κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας την περίοδο 2015-2019 και αντιπαραβάλλοντάς την με τα τρία χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ.

Λίγο-πολύ ο K. Μητσοτάκης έχει θέσει το πλαίσιο στο οποίο η ΝΔ αναμένεται να κινηθεί το επόμενο διάστημα, ωστόσο, στο κλείσιμο του συνεδρίου εκτιμάται ότι θα επιδιώξει να στείλει μήνυμα πανστρατιάς με στόχο μια νέα εκλογική νίκη του κόμματος.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Όλοι οι άμαχοι απομακρύνθηκαν από το Αζοφστάλ

Ουκρανία: Ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ εμπλέκονται άμεσα στον πόλεμο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο υποστηρίζει ότι κατέστρεψε ένα ακόμη ρωσικό πολεμικό πλοίο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 14:13