search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 15:41
MENU CLOSE

Google Doodle: Αφιερωμένο στη γιορτή της Μητέρας

08.05.2022 07:48
mothers day

Η Google τιμά με doodle τις μητέρες όλου του κόσμου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας.

Η Παγκόσμια Ημέρα της μητέρας, που σε πολλές χώρες του κόσμου γιορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή του Μάϊου είναι μέρα εορτασμού της μητρότητας, μια γιορτή με αρχαιοελληνικές αναφορές στη λατρεία της θεάς Κυβέλης, της μητέρας των θεών, όπως την προσφωνεί ο Πίνδαρος.

Στη σύγχρονη εποχή, αυτή που είχε πρώτη την ιδέα να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα προς τιμή της μητέρας ήταν η Αμερικανίδα κοινωνική ακτιβίστρια Άννα Μαρία Τζάρβις (1864-1948).

Οι προσπάθειές της ευοδώθηκαν στις 9 Μαΐου του 1914, όταν ο τότε Αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Γουίλσον υπέγραψε προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία η Ημέρα της Μητέρας καθιερωνόταν ως εθνική εορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. 

Επειδή «το λευκό του χρώμα συμβολίζει την αλήθεια, την αγνότητα και τη φιλευσπλαχνία της μητρικής αγάπης· το άρωμά του, τη μνήμη και τις προσευχές της», η Τζάρβις επέλεξε το λευκό γαρύφαλλο ως το λουλούδι-σύμβολο της Ημέρας της Μητέρας.

Διαβάστε επίσης:

Ράνια Τζίμα: «Για τους δεξιούς είμαι πάντα η γυναίκα του αριστερού Σακελλαρίδη και για τους αριστερούς, η γυναίκα του Σακελλαρίδη που έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Νίκος Μάνεσης: «Διαμελίστηκε» – Η αποκάλυψη για τον θάνατο του πατέρα του (Video)

Βαγγέλης Περρής: «Θέλει ικανότητα να εξαφανίζει η Μαλέσκου το όπλο Survivor»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 15:41