search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:36
MENU CLOSE

Στη Βουλή από το ΚΚΕ ο ρόλος του άνδρα που προκαλούσε τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ (Video)

11.05.2022 16:19
apth-new

Ερωτήματα για το ρόλο του άνδρα που χθες προκάλεσε την αντίδραση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ ώστε να ξεκινήσουν επίθεση στους συγκεντρωμένους φοιτητές, έθεσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη Βουλή.

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε ειδική αναφορά στο κρεσέντο αστυνομικής βίας, για το οποίο την αφορμή φαίνεται να έδωσε η δράση αγνώστου άνδρα.

Ο γγ του ΚΚΕ έθεσε το ερώτημα για το αν «θα τοποθετηθεί κάποιος από την κυβέρνηση, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας με σειρά βίντεο που τουλάχιστον προκαλούν ερωτηματικά και ταυτόχρονα οργή και αγανάκτηση για τη δράση ενός “κυρίου”, εντός εισαγωγικών, “μπροστινού” των δυνάμεων των ΜΑΤ που πρώτα προκαλεί δήθεν τις δυνάμεις των ΜΑΤ και μετά περιθάλπεται από αυτές και φυγαδεύεται ανενόχλητος. Κράτος ή παρακράτος;», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο γγ του ΚΚΕ έκανε λόγο για «φυσιολογικά ερωτήματα που ζητούν απάντηση γιατί όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι υπάρχει και ανοιχτή γραμμή και σχέδιο ανάμεσα σε διάφορες κρατικές υπηρεσίες και προβοκατόρικες ομάδες που παρουσιάζονται και ως φοιτητές».

Σημειώνεται ότι στην αρχή της σημερινής του ομιλίας στη Βουλή απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε ότι «όσο και αν επιδιώκετε να καλλιεργήσετε το φόβο δεν θα τα καταφέρετε κι ας χρησιμοποιείτε παλιά και γνωστά κόλπα συκοφάντησης και έντασης ακόμα και μέσα στα πανεπιστήμια, στους χώρους δηλαδή που πρέπει οι φοιτητές, τα παιδιά μας, να μορφώνονται, να συναναστρέφονται, να συζητούν συλλογικά και να αγωνίζονται για να βελτιώσουν το παρόν και το μέλλον τους».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Οι πολίτες είτε είναι μέλη είτε όχι να έρθουν στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική αλλαγή (photos/video)

ΠΑΣΟΚ: Συνάντηση Ανδρουλάκη με την Κωνσταντίνα Αδάμου – Θα παραμείνει ανεξάρτητη βουλευτής

Γιώργος Κύρτσος: Ερώτηση στην Κομισιόν για την υπόθεση Σαμπάνη – «Καρφιά» για Θεοδωρικάκο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:30