search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 13:04
MENU CLOSE

Κίνα: Πανικός στο Πεκίνο μετά τις φήμες για lockdown – Ουρές στα σούπερ μάρκετ (Video)

12.05.2022 21:25
saghai-food-new

Πανικός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο Πεκίνο μετά την ανακοίνωση 36 κρουσμάτων κορωνοϊού, γεγονός που δημιούργησε φήμες για την επιβολή σκληρού lockdown.

Μάλιστα πολλοί ήταν οι κάτοικοι που φοβήθηκαν ανάλογα μέτρα με αυτά που εφαρμόστηκαν στη Σανγκάη, με αποτέλεσμα να τρέξουν στα σούπερ μάρκετ για να αγοράσουν τα απαραίτητα.

Άμεσα, Κινέζοι αξιωματούχοι, έσπευσαν να καθησυχάσουν τους κάτοικους της πρωτεύουσας πως δεν επίκειται κάποιο lockdown, κάτι που ωστόσο δεν έγινε πιστευτό από μια μεγάλη μερίδα που έτρεξε στα σούπερ μάρκετ.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ήδη η κινεζική πρωτεύουσα εφαρμόζει μέτρα για την αντιμετώπιση της Covid-19, που περιλαμβάνουν το κλείσιμο σταθμών του μετρό, τηλεργασία και εκατοντάδες κοινότητες σε αποκλεισμό.

Την ίδια ώρα, αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν ότι θα ξεκινήσουν τρεις κύκλους μαζικών τεστ σε κατοίκους 12 κύριων συνοικιών της πόλης, ενώ έγιναν συστάσεις στους πολίτες να μείνουν στο σπίτι και να «μειώσουν τις μετακινήσεις» κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, σε ένα τοπικό σούπερ μάρκετ στο κέντρο του Πεκίνου το προσωπικό έσπευσε για τον ανεφοδιασμό, καθώς τα ράφια με τα λαχανικά άδειασαν. «Όλοι προμηθεύονται αποθέματα. Θα είμαι εντάξει, είτε μου ζητήσουν να μείνω σπίτι για τρεις είτε για επτά ημέρες» δήλωσε ένας κάτοικος.

Ο αξιωματούχος της πόλης Xu Hejian διεμήνυσε ότι όλα είναι φήμες. «Δεν χρειάζεται να αγοράζετε ήδη παντοπωλείου ή αποθέματα. Κάτοικοι της πόλης, σας παρακαλώ, μην ανησυχείτε».

Διαβάστε επίσης

Πατέρας Τοπαλούδη: «Τα ισόβια να είναι ισόβια – Γι’ αυτά τα τέρατα το σύστημα θα πρέπει να είναι τιμωρητικό»

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 8,5 μονάδων η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Κουτσούμπας για συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ: «Επικίνδυνη για το λαό και επιζήμια για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 13:02