search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:08
MENU CLOSE

Μετρό: Αντίστροφη μέτρηση για τη λειτουργία της επέκτασης μέχρι τον Πειραιά

12.05.2022 08:37
metropeirius new

Η  αντίστροφη μέτρηση ξεκινά για τη λειτουργία της επέκτασης της γραμμής 3 από τη Νίκαια μέχρι το Δημοτικό Θέατρο. Οι τρεις σταθμοί του μετρό Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο αναμένεται να λειτουργήσουν ίσως και μέσα στο καλοκαίρι

Ο νέος τερματικός σταθμός του Πειραιά – «Δημοτικό Θέατρο» –  είναι ένας επιβλητικός σταθμός ο οποίος θα παίζει και τον ρόλο αρχαιολογικού μουσείου όπως αναφέρει το site ypodomes.com.

Σε τρεις διαφορετικές θέσεις θα τοποθετηθούν σημαντικά ευρήματα τα οποία βγήκαν στην επιφάνεια από τις ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου και φυλάσσονταν σε αποθήκη σε κοντινή απόσταση από τον σταθμό.

Ο υπό ολοκλήρωση σταθμός Μετρό «Πειραιάς» της γραμμής 3, με την λειτουργία του θα δημιουργήσει ένα κόμβο που σε απόσταση 150 μέτρων θα συνδυάζει όλα τα διαθέσιμα μέσα μεταφοράς.:Δύο γραμμές Μετρό, λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ, απέναντι τα πλοία της ακτοπλοϊας, στα 100 μέτρα τον τερματικό σταθμό του Προαστιακού και στα 150 μέτρα τον τερματικό σταθμό του Τραμ.

Έρχονται αλλαγές και σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Ο ερχομός του Μετρό στο λιμάνι και το κέντρο του Πειραιά θα σημάνει και μεγάλες συγκοινωνιακές αλλαγές. Στον Πειραιά σήμερα καταλήγουν πολλές λεωφορειακές γραμμές από τους γειτονικούς Δήμους.

Με την απευθείας σύνδεση του Πειραιά με Μανιάτικα, Νίκαια, Κορυδαλλό αρκετές από αυτές τις γραμμές (όπως έγινε και με την Αθήνα) θα γίνουν τροφοδοτικές προς το Μετρό και θα έχουν διαδημοτική χρήση. Ο ανασχεδιασμός αναμένεται να γίνει κατά τους πρώτους μήνες λειτουργίας της νέας επέκτασης.

Πλέον οι επιβάτες από τη Νίκαια θα είναι στο κέντρο του Πειραιά σε λιγότερο από 5 λεπτά και από τον Κορυδαλλό σε 6 λεπτά, όταν σήμερα απαιτούνται ακόμα και 40 λεπτά σε ώρες αιχμής.

Διαβάστε επίσης

Καιρός σήμερα: Στους 28 βαθμούς «σκαρφαλώνει» ο υδράργυρος- Πού αναμένονται βροχές (Videos)

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

Γυναικοκτονία στην Καβάλα: «Ήμουν έξω από το φαρμακείο την ώρα που τη σκότωνε, αλλά δεν το ήξερα, με έδιωξε»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:03