search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:36
MENU CLOSE

Ρέθυμνο: Συναγερμός στο νοσοκομείο της πόλης για τον Candida Auris

15.05.2022 00:24
EKAV_NEW

Συναγερμός έχει σημάνει στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου μετά την εμφάνιση του μύκητα Candida Auris σε ασθενή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Όπως έγινε γνωστό ο Candida Auris που προσέβαλε έναν υπερήλικα ασθενή της ΜΕΘ στο Ρέθυμνο σύμφωνα με την ΕΡΤ, αντιμετωπίστηκε ικανοποιητικά, ενώ ο ασθενής συνεχίζει να νοσηλεύεται στην εντατική με την υγεία του να πηγαίνει προς το καλύτερο.

Το νοσηλευτικό ίδρυμα βρίσκεται υπό την επιτήρηση του ΕΟΔΥ και ακολουθεί ειδικά πρωτόκολλα, αφού ο συγκεκριμένος μύκητας εντοπίζεται στις ΜΕΘ και προσβάλει ανοσοκατασταλμένους ασθενείς ή ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας προκαλώντας τους σοβαρές ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Σε ανακοίνωση του ο ΕΟΔΥ σχετικά με τον μύκητα Candida Auris που εντοπίζεται αποκλειστικά εντός νοσοκομειακών μονάδων αναφέρει «Η μετάδοση του εν λόγω παθογόνου δεν αποτελεί πρόβλημα δημόσιας υγείας στην κοινότητα (εξω-νοσοκομειακό περιβάλλον)», ενώ επισημαίνει πως «έχει ήδη ξεκινήσει καταγραφή των νοσοκομειακών λοιμώξεων».

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: 407 επαναμολύνσεις – 4.324 νέα κρούσματα

ΕΟΔΥ: Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποια ενεργή συρροή από Candida Auris

Koρωνοϊός: Πιθανή η κατάργηση της μάσκας από 1η Ιουνίου- Νέα έξαρση από το φθινόπωρο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:36