search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 23:22
MENU CLOSE

Netflix: Ευθανασία στη σκυλίτσα με την απίστευτη ιστορία που έγινε η ταινία «Rescued by Ruby» (Video+Photos)

16.05.2022 13:00
rescued-by-ruby (1)

Η Ruby ήταν μία γλυκύτατη σκυλίτσα που έγινε γνωστή μέσω ταινίας του Netflix, η οποία βασίστηκε στην πραγματική της ιστορία.

Η Ruby ήταν σκυλί καταφυγίου μέχρι που έγινε Κ-9, δηλαδή αστυνομκός σκύλος.

Της έγινε ευθανασία στα 11 της χρόνια, καθώς, σύμφωνα με την Πολιτεία του Rhode Island όπου «υπηρετούσε», αρρώστησε από «ξαφνική, οξεία και μη θεραπεύσιμη ασθένεια».

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Darnell Weaver, επιθεωρητή της πολιτειακής αστυνομίας, «Η K-9 Ruby αφιέρωσε τη ζωή της για να υπηρετήσει τους πολίτες του Ρόουντ Άιλαντ και να έχει θετικό αντίκτυπο σε κάθε άτομο με το οποίο ήρθε σε επαφή.Έγινε σύμβολο ελπίδας για όλα τα σκυλιά καταφυγίου, δείχνοντας στον κόσμο τι μπορεί να κάνει ένας τέτοιος σκύλος όταν του δίνεται απλά αγάπη και η ευκαιρία να λάμψει».

Η Ruby υπηρέτησε στην αστυνομία της Πολιτείας του Ρόουντ Άιλαντ για 11 χρόνια και τη χειριζόταν ο δεκανέας Ντάνιελ Ο’Νιλ.

Μίξη αυστραλιανού ποιμενικού και border collie, η Ruby ήταν ένα από τα πρώτα σκυλιά καταφυγίου που εκπαιδεύτηκαν για να υπηρετήσουν στην αστυνομία του Ρόουντ Άιλαντ. Συμμετείχε σε πολλές αποστολές έρευνας και διάσωσης και έκανε πολλές δημόσιες εμφανίσεις.

Η ιστορία πίσω από την ταινία

Η Ruby έγινε γνωστή το 2017, όταν εντόπισε ένα έφηβο αγόρι που τραυματίστηκε σοβαρά ενώ έκανε πεζοπορία στο δάσος. Όπως αποδείχθηκε, το αγόρι ήταν ο γιος της εθελόντριας του καταφυγίου ζώων που είχε αγωνιστεί για να μη γίνει ευθανασία στη γλυκύτατη σκυλίτσα.

Την είχαν επιστρέψει από υιοθεσία πέντε οικογένειες, επειδή ήταν πολύ «άτακτη», ώσπου την υιοθέτησε ο δεκανέας Ο΄Νιλ το 2011, όταν η Ruby ήταν μόλις οκτώ μηνών.

Η Ruby κέρδισε την εθνική αναγνώριση για τη διάσωση. Η οργάνωση American Humane Hero Dog την ονόμασε «Search and Rescue Dog of the Year» και η ιστορία της μεταφέρθηκε στην ταινία του Netflix του 2022 «Rescued by Ruby».

Παρά την αξιέπαινη σταδιοδρομία της σε έρευνα και διάσωση, το… άτακτο πνεύμα της Ruby  ήταν ακαταμάχητο: Πριν από τρία χρόνια πήγε σε ένα πάρκο και εμφανίστηκε μετά από έρευνα 19 ωρών, ενώ πρόσφατα επέστρεψε από το διάλειμμά της για μπάνιο με έναν… ζωντανό ασβό στα σαγόνια της.

Πάνω απ΄όλα η Ruby ήταν ένα χαρούμενο και τρυφερό σκυλί, που βοήθησε πολλούς ανθρώπους και η πορεία της από το καταφύγιο στην «αστυνομική» ζωή είναι η απόδειξη ότι όλα τα αδέσποτα ζώα αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους…

Διαβάστε επίσης

Λυκόσκυλο… απατεώνας κλέβει τις λιχουδιές του από το κλειστό ντουλάπι (Video & Photos)

Αυτός είναι ο ψηλότερος σκύλος του κόσμου – Ένα Great Dane που ξεπερνάει το ένα μέτρο! (Video & Photos)

Κτηνωδία σε σχολείο: Κρέμασαν γάτα και τα μωρά της και έγραψαν με το αίμα τους σε τοίχους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 23:08