search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:54
MENU CLOSE

Αλέξης Τσίπρας: Συνάντηση με τις Οικογένειες Ουράνιο Τόξο – Το δώρο που δέχτηκε (Photos/Video)

17.05.2022 21:33
tsipras

Με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και Τρανσφοβίας ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε σήμερα στη δράση που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε με τα μέλη της οργάνωσης σχετικά με τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Υπενθύμισε το έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης, το δικαίωμα αναδοχής για τα ομόφυλα ζευγάρια και τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι είναι άμεση προτεραιότητα και δεσμεύτηκε ότι η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα νομοθετήσει την ισότητα στο γάμο για όλους και το δικαίωμα τεκνοθεσίας και ελεύθερη πρόσβαση στις μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ανεξάρτητα από φύλο, σεξουαλικό προσανατολισμό και ταυτότητα φύλου. Δεσμεύσεις που εντάχθηκαν άλλωστε και στην πολιτική απόφαση του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα:

«Είχα τη χαρά σήμερα να επισκεφτώ τη δράση των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο, στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, με αφορμή τη διεθνή ημέρα κατά της ομοφοβίας, για να τους συγχαρώ για το έργο που επιτελούν.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υλοποίησε την αναγνώριση ταυτότητας φύλου, την αναδοχή τέκνου και την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.

Η επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέτει ως προτεραιότητα το θέμα του γάμου για όλους -χωρίς αστερίσκους- και της τεκνοθεσίας. Πρόκειται για πολιτικές επιλογές που έχουν αποφασισθεί στο Συνέδριό μας και μας δεσμεύουν».

Ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε και ένα διαφορετικό δώρο, ένα σκουλήκι που τρώει την ομοφοβία όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.

Διαβάστε επίσης:

Κεραμέως: Παράνομη η απεργία κατά της «ελληνικής Pisa» – Κανονικά θα γίνουν αύριο οι εξετάσεις

Μητσοτάκης στο Κογκρέσο: Σαφή μηνύματα για κυπριακό και υπερπτήσεις (Photos/Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτη περνά η Ρένα Δούρου, λίγο πριν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση για την Κεντρική Επιτροπή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:53