search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 07:09
MENU CLOSE

Πλεύρης: Καταργείται η μάσκα σε εσωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου (Video)

18.05.2022 11:57
maska new

Την κατάργηση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου προανήγγειλε ουσιαστικά  ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Υπογράμμισε ωστόσο πως μιλάμε για αναστολή, καθώς έχουμε μπροστά μας το φθινόπωρο.

«Η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση και όπως δείχνουν οι επιδημιολογικοί δείκτες δεν μπορεί να ανατραπεί, γι’ αυτό και αναμένουμε από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων να εισηγηθεί την αναστολή της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους» ανέφερε προκαταλαμβάνοντας ουσιαστικά την απόφαση της Επιτροπής που θα συνεδριάσει τοι μεσημέρι.  

Ο κ. Πλεύρης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα σχολεία και τις Πανελλαδικές εξετάσεις που αρχίζουν σύντομα. Οπως είπε στη συγκεκριμένη περίπτωση τα μέτρα που θα ισχύσουν πρέπει να είναι τέτοια ώστε οι μαθητές να δώσουν με ασφάλεια και χωρίς να κινδυνεύσει κάποιος να νοσήσει μέσα στις εξετάσεις.

Γι΄αυτό και είναι σε επαφή με την υπουργό Νίκη Κεραμέως ώστε να συντονιστούν τα δύο υπουργεία και να ισχύσουν τα πρωτόκολλα.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι θα υπάρξουν εξαιρέσεις στην κατάργηση της μάσκας. «Επειδή θεωρούμε ότι η μάσκα είναι ένα ήπιο μέτρου περιορισμού θέλουμε να ακούσουμε την εισήγηση και να μείνει η μάσκα εκεί που είναι απαραίτητη. Η φιλοσοφία μας είναι να πάμε σε χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους μόνο εκεί που είναι απαραίτητη», υπογράμμισε αφήνοντας να εννοηθεί πως η μάσκα θα συνεχίσει να είναι απαραίτητη σε μέσα μεταφοράς, νοσοκομεία κλπ

Πάντως, σίγουρα θα καταργηθεί η χρήση της σε εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ κλπ

Διαβάστε επίσης

Γιαννόπουλος σε Μιχαηλίδου: Έχετε εμπάθεια με το Χαμόγελο του Παιδιού – Ο Γεραπετρίτης μου ζήτησε να μη δώσω άλλη δημοσιότητα (video)

Πύργος: Έκκληση από την αδερφή του Θύμιου για τον εντοπισμό του – «Να τιμωρηθούν όσοι έπαιξαν μαζί του»

Αρτέμης Σώρρας, η επιστροφή: Επανεμφάνιση με «διάγγελμα» και… μπράβους στο Λαγονήσι (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 07:03