search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 10:19
MENU CLOSE

Ολική επαναφορά στα σενάρια για εκλογές ή ανασχηματισμό – Όλο το παρασκήνιο

20.05.2022 06:00
mitsotakis_new

Με την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις ΗΠΑ επανήλθαν τα σενάρια για πρόωρες κάλπες το φθινόπωρο καθώς όπως ανέφεραν τα σχετικά ρεπορτάζ ο επόμενος χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος για την χώρα.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη εισηγούνται στην περίπτωση που το καλοκαίρι κυλίσει ομαλά και η οικονομία σταθεί στα πόδια της μετά από μία καλή τουριστική περίοδο, να στήσει κάλπες στο τέλος Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου, καθώς ο επόμενος χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος.

Με δεδομένο ότι τα προβλήματα στην ενέργεια και την ακρίβεια δεν θα έχουν τελειώσει, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού θεωρούν ότι από τώρα μέχρι και το φθινόπωρο θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την περίοδο για να αντιστρέψει το κλίμα.

Κάποιοι μάλιστα, δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ξεκινάει από σήμερα περιοδείες σε όλη την Ελλάδα ενώ στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ έθεσε το κόμμα σε προεκλογική ετοιμότητα.

Μέσα σε όλα αυτά, η παρότρυνση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη προς τις επιχειρήσεις να αυξήσουν τους μισθούς των εργαζομένων ενώ ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι δεν θα  αυξήσει των εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, εντείνουν την αίσθηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί και να ενδώσει στις σειρήνες του κόμματος του και να κάνει εκλογές το φθινόπωρο.

Φυσικά, κάποιοι πιο καχύποπτοι υποστηρίζουν ότι τα σενάρια αυτά δεν αποκλείεται να συνδέονται με την δέσμευση που έχει αναλάβει ο πρωθυπουργός έναντι των εταίρων μας ότι θα μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει περάσει από την Βουλή τα μνημόνια συνεργασίας με την Βόρεια Μακεδονία.

Καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ γνωρίζει πολύ καλά ότι μια ομάδα βουλευτών του κόμματος του είναι αντίθετη με την ψήφιση των μνημονίων, τα σενάρια των πρόωρων εκλογών μπορεί και να λειτουργούν ως πέλεκυς πάνω από το κεφάλι τους.

Αν πάντως ο πρωθυπουργός δεν στήσει κάλπες το φθινόπωρο, το σίγουρο είναι ότι θα κάνει δομικό ανασχηματισμό. Οι πληροφορίες λένε ότι θα αξιοποιήσει βουλευτές στις περιοχές που εμφανίζεται να έχει προβλήματα ενώ θα δημιουργήσει νέα υπουργεία με βάση τα  θέματα που απασχολούν την κοινωνία.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, το επιτελείο του πρωθυπουργού εξετάζει μέσω των δημοσκοπήσεων σε ποια θέματα η κυβέρνηση έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα ώστε όταν θα φτάσει η ώρα και ανακοινωθούν τα νέα υπουργεία να μπορούν να λειτουργήσουν αμέσως.

Διαβάστε επίσης:

Γενοκτονία των Ποντίων:  Η Βουλή φωταγώγησε την πρόσοψη του κτηρίου της με το επετειακό σύμβολο G

ΠΑΣΟΚ: Το πρόγραμμα του συνεδρίου – Θα μιλήσουν Σημίτης, Παπανδρέου, Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου

Οικονόμου για επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Ο πρωθυπουργός έθεσε όλα τα θέματα σχετικά με την Τουρκία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 10:19