search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 13:18
MENU CLOSE

ΕΟΔΥ για λέπρα: Ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα – Ιάσιμη η νόσος

25.05.2022 14:00
nosokomeio_diadromos22

Την ύπαρξη κρούσματος λέπρας στο νοσοκομείο του Ρίου επιβεβαίωσε και επίσημα ο ΕΟΔΥ που με ανακοίνωσή του ενημερώνει το κοινό για τη νόσο.

«Αυτή τη στιγμή στη χώρα νοσηλεύεται μια ασθενής 65 ετών με την νόσο αυτή, σε καλή κατάσταση και διεξάγεται ενεργητική επιτήρηση των επαφών της για εμφάνιση συμπτωμάτων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο ΕΟΔΥ τονίζει ότι και στο παρελθόν είχαν εμφανιστεί παρόμοια περιστατικά στη χώρα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς.

«Η νόσος του Hansen ή αλλιώς λέπρα, είναι λοιμώδης νόσος που οφείλεται στο βακτηρίδιο Mycobacterium Leprae. Πρόκειται για μια βραδέως εξελισσόμενη νόσο η οποία μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο δέρμα, στους οφθαλμούς και στο νευρικό ιστό.

Παρά την κακή της φήμη πρόκειται για μια ιάσιμη νόσο, η οποία αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά, ειδικά στην έναρξη εμφάνισης συμπτωμάτων. Για τον λόγο αυτό καθίσταται πολύ σημαντική η έγκαιρη ανίχνευση των συμπτωμάτων και η έναρξη αγωγής», τονίζει ο ΕΟΔΥ.

«Η νόσος δεν είναι πολύ μεταδοτική και ασθενείς οι οποίοι έχουν ξεκινήσει αγωγή είναι σε θέση να συνεχίσουν κανονικά τις δραστηριότητες τους» αναφέρει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Της υποσχέθηκε δουλειά και τελικά τη βίασε και την εξέδιδε

Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: Στο επίκεντρο των ερευνών ο πατέρας του

Θεσσαλονίκη: Κίνημα «δεν πληρώνω» σε βενζινάδικα – Φουλάρουν τα ρεζερβουάρ, πατάνε γκάζι  και εξαφανίζονται

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 13:17