search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 19:14
MENU CLOSE

Συνάντηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με Αμερικανούς αξιωματούχους για τα F-35: Τι συζήτησαν για την απόκτηση των μαχητικών αεροσκαφών

25.05.2022 19:03
F-35 synantisi geetha-new

Με τους εκπροσώπους των ΗΠΑ Colonel Richard P. Carver και Jessica Danyo για θέματα μαχητικών αεροσκαφών F-35 συναντήθηκε την Τετάρτη στο γραφείο του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ), στη συνάντηση το «παρών» έδωσαν ο ακόλουθος ‘Αμυνας των ΗΠΑ στην Ελλάδα Captain Michael E. Biery και ο Επικεφαλής του Office of Defense Cooperation Colonel Kelly MacDonald.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι διαδικασίες προμήθειας των F-35, το δυνητικό χρονοδιάγραμμα παραγωγής, παραδόσεων και εκπαίδευσης του ιπτάμενου και τεχνικού προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και το πλαίσιο υποστήριξης των μαχητικών αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των απαιτούμενων υποδομών και εγκαταστάσεων εξυπηρέτησής τους.

Επίσης, συζητήθηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας της Ελλάδος τόσο με τις ΗΠΑ, όσο και με άλλα κράτη που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του F-35 τόσο διμερώς, όσο και σε διασυμμαχικό πλαίσιο, καθώς και έτερα θέματα υλοποίησης του προγράμματος ως προς την εγχώρια βιομηχανική συμμετοχή.

Διαβάστε επίσης:

Microsoft σε Μητσοτάκη: Θέλουμε να είμαστε ένα μικρό κομμάτι στην ανάπτυξη της Ελλάδας

Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για το επίδομα ρεύματος έως 600 ευρώ

ΣΥΡΙΖΑ για Predator: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα τις απόρρητες συμβάσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 19:10