search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 07:44
MENU CLOSE

Το «αντίο» της ΕΡΤ στον Δάκη με δύο εκπομπές (Photos/Videos)

30.05.2022 16:23
dakis1_new

Από τις τελευταίες τηλεοπτικές εμφανίσεις που έκανε ο Δάκης είναι εκείνες που πραγματοποιήθηκαν στις εκπομπές της ΕΡΤ «Μουσικό κουτί» και «Η ζωή είναι στιγμές».

Οι δύο εκπομπές είναι εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, σκιαγραφούν όμως συνδυαστικά το πορτραίτο του- ευγενούς- ανθρώπου και του καλλιτέχνη με την μακρά πορεία στο ελληνικό τραγούδι, που άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή, ηττημένος από τον καρκίνο.

Στις 19.00 από την εκπομπή «Η ζωή είναι στιγμές» της ΕΡΤ2, οι τηλεθεατές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον δημοφιλή ερμηνευτή, με περισσότερα από πενήντα χρόνια καριέρας στην ποπ σκηνή,- φιλοξενούμενο από τον Ανδρέα Ροδίτη– να μιλάει για άγνωστες στιγμές της πορείας του, με χιούμορ και ευαισθησία.

Αργά το βράδυ, συγκεκριμένα στις 00.15, θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1 εκείνο το «Μουσικό κουτί» με κεντρικούς καλεσμένους τον Δάκη και τον Monsieur Minimal, στη διάρκεια του οποίοι Ανδριάνα Μπάμπαλη και Rosey Blue έκαναν έκτακτη εμφάνιση.

Σε εκείνη την εκπομπή ο Δάκης και ο Monsieur Minimal μοιράστηκαν με τους Νίκο Πορτοκάλογλου και Ρένα Μόρφη, πως- αν και καλλιτέχνες από διαφορετικές γενιές- ένωσαν τις φωνές τους σε αξέχαστα τραγούδια μεταξύ των οποίων τα «Ένας ουρανός μ’ αστέρια», «Τόσα καλοκαίρια», «Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά» αλλά και τα «Πάστα Φλώρα», «Love sory» και «Tonight».

Στην εκπομπή ο Δάκης είχε ερμηνεύσει μεταξύ άλλων την ρομαντική, μελαγχολική μπαλάντα «Πάρε ένα κοχύλι απ’ το Αιγαίο» που είχε συνθέσει το 1980 ο Κώστας Χατζής, ενώ με την Ανδριάνα Μπάμπαλη είχε τραγουδήσει το «Μίλα μου» του Ρόμπερτ Γουίλιαμς, τραγούδι που μιλά για χωρισμό, γραμμένο τη δεκαετία του ’70.

Τί του είχε πει ο Μίνως Μάτσας

Ανάμεσα σε άλλες εξιστορήσεις ο Δάκης, στη διάρκεια της εκπομπής περιγράφει το στιγμιότυπο με τον Μίνωα Μάτσα με αφορμή το όνομα του και το υποκοριστικό του με το οποίο τον «φώναζε» η μητέρα του: «Το κανονικό μου όνομα είναι Βρασίδας Χαραλαμπίδης, αλλά δεν άρεσε στη μητέρα μου καθόλου και με φώναζε Δάκη από το Βρασιδάκι.

Και όταν πήγα στον Μάτσα να βγάλω τον δίσκο μου λέει “αν τραγουδούσες ρεμπέτικα θα σου ταίριαζε το Βρασίδας… Τώρα κρατάμε το Δάκης”».

Διαβάστε επίσης

Αύριο η κηδεία του Κωνσταντίνου Κόρκα του θρύλου των Ειδικών Δυνάμεων που πέθανε στα 101 του χρόνια

Φούλα: Το νησί-επίγειος παράδεισος αναζητά δάσκαλο με μισθό 61.000 λίρες τον χρόνο

Σύνοδος Κορυφής: Προσπάθεια για συμφωνία στο «παρά ένα» για το πετρελαϊκό εμπάργκο στη Ρωσία (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 07:36