search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 06:20
MENU CLOSE

Μάσκες τέλος από 1η Ιουνίου: Τι ισχύει σε εσωτερικούς χώρους

31.05.2022 19:23
maska telos87-new

Τίτλοι τέλους από την Τετάρτη για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους σύμφωνα με την σχετική εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Το μέτρο θα ισχύσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου οπότε και θα επανεξεταστεί με βάση τα τότε επιδημιολογικά δεδομένα.

Οι εξαιρέσεις

Από την Τετάρτη 1 Ιουνίου η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας καταργείται σε όλους τους εσωτερικούς χώρους (σούπερ μάρκετ, εμπορικά καταστήματα), σε αεροπλάνα, αλλά και στις υπεραστικές συγκοινωνίες όπου υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως τα τρένα και τα υπεραστικά λεωφορεία.

Ωστόσο, η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας παραμένει στις νοσοκομειακές μονάδες και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και σε άλλες δομές Υγείας, όπου η παρουσία της κρίνεται απαραίτητη προς το παρόν.

Με μάσκα θα πρέπει να μετακινούνται όσοι χρησιμοποιούν αστικές συγκοινωνίες, όπως είναι τα αστικά λεωφορεία, το μετρό, τα τρόλεϊ, το τραμ και ο ηλεκτρικός.

Η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική από μαθητές και φοιτητές είναι κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ενώ οι μαθητές στις τάξεις μπορούν να την βγάλουν.

Σημειώνεται, πάντως, πως οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test κάθε εβδομάδα.

Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο, ωστόσο παραμένει η προτροπή και η σύσταση ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα σε όλους αυτούς τους χώρους και ιδίως από τον πληθυσμό ο οποίος ανήκει στις ευάλωτες ομάδες.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ηλιοφάνεια και την Τετάρτη με τοπικές βροχές στα ορεινά – Άνοδος της θερμοκρασίας και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης

Σε ύφεση η φωτιά στην Κερατέα (Photos/Video)

«Ελ. Βενιζέλος»: Συνελήφθη 28χρονο μοντέλο για παρασκευή και διακίνηση παραισθησιογόνων ουσιών (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:19