search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 04:14
MENU CLOSE

Ακάρ: Η προμήθεια των F-16 αφορά τη συλλογική ασφάλεια του ΝΑΤΟ, ελπίζω ότι οι ΗΠΑ θα το καταλάβουν

01.06.2022 20:33
Akar98-new

Αισιόδοξος ότι το θέμα της προμήθειας των F- 16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία θα λήξει θετικά για την Άγκυρα εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Ο Χουλουσί Ακάρ ανέφερε πως «τόσο στις συναντήσεις με τις αντιπροσωπείες των ΗΠΑ στην Τουρκία, όσο και στις επαφές της δικής μας αντιπροσωπείας που πήγε στις ΗΠΑ για να βρεθεί με μέλη του Κογκρέσου, το κλίμα ήταν θετικό και διαμορφώθηκε ένα έδαφος για τη συνέχιση των επαφών».

Αναφέροντας ότι η τουρκική Πολεμική Αεροπορία είναι «από τα παλαιότερα και καλύτερα θεμελιωμένα αμυντικά στοιχεία στον κόσμο», ο Ακάρ είπε: «Έχουμε πραγματοποιήσει τις εργασίες μας στο πλαίσιο μιας συγκεκριμένης διαδικασίας για την προμήθεια των Block70/Vipers και τον εκσυγχρονισμό των άλλων αεροσκαφών μας. Πιστεύουμε ότι ο σύμμαχός μας, οι ΗΠΑ, θα καλύψουν και αυτή την ανάγκη της Τουρκίας. Πιστεύω ότι αυτό δεν θα αγνοηθεί από την αμερικανική κυβέρνηση όσον αφορά τη συλλογική άμυνα και τη διαλειτουργικότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, τόσο οι συναντήσεις που έγιναν με τις αμερικανικές αντιπροσωπείες που ήρθαν στην Τουρκία όσο και οι επαφές της δικής μας αντιπροσωπείας που πήγε στις ΗΠΑ με τα μέλη του Κογκρέσου ήταν σε θετικό κλίμα και διαμορφώθηκε έδαφος για τη συνέχιση των επαφών».

Επιπλέον, ο Ακάρ «έπαιξε» το χαρτί της συλλογικής ασφάλειας του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης, δηλώνοντας πως «για να είναι ισχυρό το ΝΑΤΟ, τα μέλη του πρέπει να είναι ισχυρά το ένα μετά το άλλο. Το πιο σημαντικό στοιχείο σε αυτή την έννοια ισχύος είναι το αεροπορικό στοιχείο. Πιστεύω ότι αυτό δεν θα αγνοηθεί από την αμερικανική κυβέρνηση».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος μίλησε για θετικά μηνύματα από το Κογκρέσο: «Η διαδικασία για τα F-16 συνεχίζει να εξελίσσεται κανονικά και το Κογκρέσο έστειλε θετικά μηνύματα. Έχουμε ζητήσει την άρση των αμυντικών περιορισμών από τις Ηνωμένες Πολιτείες και θα συνεχίσουμε να το απαιτούμε».

Μάλιστα, τόνισε την πρόθεση της Τουρκίας να συνεργαστεί με το Ισραήλ για να ορίσει εκπρόσωπο στις συνομιλίες για το συγκεκριμένο θέμα.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτο περιστατικό στις ΗΠΑ: Βίσονας επιτέθηκε σε γυναίκα που τον πλησίασε – Άγνωστο εάν επέζησε

Μπλίνκεν: Μια νέα τουρκική επίθεση στη Συρία «θα υπονόμευε την περιφερειακή σταθερότητα» (Video)

Κίνα: Ισχυρός σεισμός 6,1 ρίχτερ στην επαρχία Σετσουάν – Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 14 τραυματίες (Photos/Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31