search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:59
MENU CLOSE

Περιπέτεια στον αέρα για τη Βασίλισσα Ελισάβετ – Το αεροπλάνο της δεν μπορούσε να προσγειωθεί λόγω σφοδρής καταιγίδας

01.06.2022 12:34
queen_elizabeth_jet
credit: Twitter/@Flyin18T

Μπορεί να είναι η πιο ισχυρή μονάρχης στον κόσμο, αλλά δεν μπορεί να τα βάλει με τον καιρό. Ο λόγος για τη Βασίλισσα Ελισάβετ της Βρετανίας, η οποία φθάνοντας αεροπορικώς στο Λονδίνο ενόψει των εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια από την άνοδό της στον θρόνο, βρέθηκε στη δίνη μίας σφοδρής καταιγίδας.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ βρισκόταν στο Αμπερντίν της Σκωτίας, όπου αναπαύθηκε για λίγες μέρες στην κατοικία της στο Μπάλμοραλ και επιβιβάστηκε εν μέσω καταρρακτώδους βροχής στο αεροσκάφος Embraer ERJ-135, που χρησιμοποιεί για τις προσωπικές μετακινήσεις της, για να επιστρέψει στο Λονδίνο. Πλησιάζοντας στο αεροδρόμιο προσγείωσης επικρατούσαν εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες. Η καταιγίδα, η σφοδρή βροχόπτωση και το χαλάζι έκαναν πολύ δυσάρεστο το ταξίδι για τη Bασίλισσα.

Η Sun αναφέρει ότι ο πιλότος έκανε προσπάθεια να προσγειώσει το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Πολεμικής Αεροπορίας στο Νόρθχολτ, αλλά υποχρεώθηκε να το σηκώσει και πάλι στον αέρα γιατί οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεπαν ασφαλή προσγείωση. Το αεροσκάφος έκανε κύκλους πάνω από το Λονδίνο για 15 λεπτά, περιμένοντας να καθαρίσει ο καιρός και στη συνέχεια ο πιλότος κατάφερε να το προσγειώσει με ασφάλεια.

«Η πτήση της Βασίλισσας καθυστέρησε εξαιτίας μίας καταιγίδας», ανακοίνωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ, προσθέτοντας ότι «ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και δεν υπήρξε θέμα ασφάλειας».

Η Bασίλισσα και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας χρησιμοποιούν διάφορα αεροσκάφη για τις μετακινήσεις τους, στρατιωτικά και πολιτικά και το Embraer είναι ένα από αυτά, καθώς θεωρείται από τα πιο αξιόπιστα και πολυτελή αεροσκάφη. Πρόκειται για ένα αεροσκάφος 86 ποδών, με 13 θέσεις και  ιδιαίτερη φροντίδα ως προς την ηχητική μόνωση.

Αμέσως μετά την προσγείωση του βασιλικού αεροσκάφους, η Ελισάβετ επιβιβάστηκε σε ένα 4Χ4 που την μετέφερε στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Νεαρός αυτοπυρπολήθηκε στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης – Οι περαστικοί απλά τραβούσαν βίντεο (Σκληρές εικόνες)

Γερμανία: Άνδρας μπέιμπι σίτερ βίασε τουλάχιστον 33 βρέφη και παιδιά – Τα νάρκωνε για να μην ουρλιάζουν

Κάσια Γκαλάνιο: Νεκρή στα 45 της η πρώην πριγκίπισσα του Κατάρ (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:58