search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 05:35
MENU CLOSE

Σύζυγος Ζελένσκι: «O γιος μου δίνει στον μπαμπά του στρατιωτικές συμβουλές – Πόσο άλλαξε η ζωή μας με τον πόλεμο» (Video/Photo)

01.06.2022 12:09
zelenska 2 new

Τι κάνει η πρώτη κυρία της Ουκρανίας όσο ο σύζυγός της πρέπει να παίρνει αποφάσεις για τον πόλεμο; Τι λέει στα παιδιά της και πως αντιμετωπίζουν την κατάσταση;

Η 44χρονη πρώτη κυρία της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα μίλησε για την σκληρή καθημερινότητα και αποκαλύπτει πόσο έχει αλλάξει η ζωή της.

Προσπαθώ να είμαι ειλικρινής με τα παιδιά μου για τον πόλεμο, λέει η Ολένα Ζελένσκα που πρέπει να διαχειριστεί την «εξαφάνιση» του μπαμπά από το σπίτι.

Αλλά τους λέει ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει αναλάβει το χρέος να οδηγήσει την χώρα του σε μία πολεμική αναμέτρηση την οποία δεν επέλεξε ο ίδιος.

Η Ολένα Ζελέσνκα, που πριν γίνει σύζυγος του προέδρου ασχολείτο με τη ηθοποιία και την σεναριογραφία, μεγαλώνει δύο παιδιά, την 17χρονη Ολεξάντρα και τον εννιάχρονο Κίριλο.

Γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει στην χώρα και μάλιστα ο μικρός κάθε φορά που βλέπει τον μπαμπά του έχει να του δώσει συμβουλές για τις στρατιωτικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

Μιλώντας στη Daily Mail, η Ολένα Ζελένσκα αναφέρει πως αισθάνεται συντετριμμένη από τις συνέπειες του πολέμου στη δική της και σε όλες τις άλλες οικογένειες στην Ουκρανία.

Η δική της οικογένεια είναι από εκείνες που δεν πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς. «Ευτυχώς οργανώσαμε τις ζωές μας με τρόπο που τα παιδιά δεν χρειάστηκε να φύγουν, ούτε να απομακρυνθώ εγώ από αυτά», λέει η σύζυγος του προέδρου Ζελένσκι.

Τα παιδιά διαβάζουν στο σπίτι

Η δυσκολία είναι με την μεγάλη κόρη, που τελειώνει την δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σε ένα τόσο κρίσιμο σταυροδρόμι για την ζωή της η χώρα βρέθηκε μπλεγμένη στον πόλεμο.

«Δεν θα γίνει καμία τελετή αποφοίτησης. (Τα παιδιά) αποφοιτούν εξ΄ αποστάσεως. Η κόρη θα κάνει αίτηση για να μπει στο πανεπιστήμιο στην Ουκρανία», λέει η Ολένα Ζελένσκα.

Ο μικρός Κίριλο είναι «όπως όλα τα παιδιά και διαβάζει τα μαθήματα στο σπίτι».

Η πρώτη κυρία της Ουκρανίας έχει αναλάβει να επιβλέπει την εκπαίδευση των παιδιών. Τον σύζυγό της τον βλέπει σε κάποιο διάλλειμα ανάμεσα στις συναντήσεις που έχει.

«Ο γιος μου δίνει στρατιωτικές συμβουλές»

«Βλέπω τον Βολοντίμιρ περιοδικά στο γραφείο του. Μπορώ να μπω μόνο όταν δεν έχει κάποια συνάντηση. Τα παιδιά καταλαβαίνουν ότι κάποια στιγμή αυτή η κατάσταση θα τελειώσει, αλλά ρωτούν πότε», λέει η Ολένα Ζελένσκα.

Για τον πόλεμο είναι πιο εύκολο να μιλάει με την κόρη της, η οποία – όπως λέει – «διαβάζει τα πάντα, βλέπει τα πάντα και ξέρει τις νίκες που έχουμε επιτύχει στον πόλεμο».

«Είναι διαφορετικά με τον γιό μου, κι αυτός ξέρει τα πάντα, μάλιστα δίνει στρατιωτικές συμβουλές, τι πρέπει να αγοράσουμε… Τα λέει και στον πατέρα του. Τι τανκς, αεροπλάνα, ελικόπτερα χρειαζόμαστε, τι μας λείπε. Γίνεται ειδικός στρατιωτικός αναλυτής, μπορείς να μιλάς μαζί του για μήνες», λέει η πρώτη κυρία της Ουκρανίας.

Για την Ρωσία η κυρία Ζελένσκα λέει πως βλέπει την Ουκρανία σαν μια περιοχή που «είναι κομμάτι της δικής της κοινωνίας». «Αλλά τα μουσεία μας, η τέχνη, ο πολιτισμός μας, τα τραγούδια μας, αποδεικνύουν ότι δεν είναι έτσι. Κι αυτό ακριβώς προσπαθούν να καταστρέψουν».

Διαβάστε επίσης

Τουρκία: Νεαρός αυτοπυρπολήθηκε στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης – Οι περαστικοί απλά τραβούσαν βίντεο (Σκληρές εικόνες)

Γερμανία: Άνδρας μπέιμπι σίτερ βίασε τουλάχιστον 33 βρέφη και παιδιά – Τα νάρκωνε για να μην ουρλιάζουν

Κάσια Γκαλάνιο: Νεκρή στα 45 της η πρώην πριγκίπισσα του Κατάρ (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34