search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:47
MENU CLOSE

Φωτιά στη Βούλα: Μεγάλη αναζωπύρωση, κάηκαν σπίτια – Ώρες αγωνίας για τους κατοίκους (Videos & Photos)

04.06.2022 18:50
voula_main

Αγωνιώδεις είναι οι ώρες στο Πανόραμα Βούλας καθώς η φωτιά που ξεκίνησε από τη Γλυφάδα έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές.

Συγκεκριμένα, τέσσερα σπίτια έχουν καεί από τη φωτιά που ξεκίνησε από το Πουρνάρι Γλυφάδας και η οποία πολύ γρήγορα έφτασε στο Πανόραμα Βούλας λόγω των θυελλωδών ανέμων, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δημοτικών Αρχών ζημιές έχουν προκληθεί σε 20 σπίτια.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά ενώ, ταυτόχρονα, οι εικόνες που έρχονται από την περιοχή είναι καταστροφής και απόγνωσης. Πολλοί είναι οι κάτοικοι που αρνούνται να φύγουν από τα σπίτια τους και δίνουν μάχη απέναντι στις φλόγες με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές.

«Aπό το KYT – κέντρο διανομής της Γλυφάδας ξεκίνησε η φωτιά. Εκεί αναχαιτίστηκε από τα αεροσκάφη, ωστόσο ένα κομμάτι της κατέβηκε σε χαράδρα και έφερε τη φωτιά στο πίσω μέρος της πόλης», επισήμανε ο δήμαρχος Βάρης, Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Νωρίτερα είχε γίνει προληπτική εκκένωση, κατόπιν εισήγησης του τελευταίου.

«Είναι πολύ άσχημη η κατάσταση. Η φωτιά έχει μπει και μέσα στη χαράδρα που κατεβαίνει από το βουνό από τον νότιο Υμηττό και αυτή τη στιγμή βρίσκεται ακριβώς στα όρια της πόλης», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο OPEN.

Μάλιστα, όσοι βρίσκονταν στην περιοχή έλαβαν μήνυμα από το 112.

«Αν βρίσκεστε στην Άνω Βούλα, εκκενώστε τώρα προς Πλατεία Άλσους Άνω Βούλας».

Η φωτιά ξέσπασε, γύρω στη 1.30 το μεσημέρι, σε χαμηλή βλάστηση, στο τέλος της οδού Μετσόβου, στην περιοχή Πουρνάρι, στην Άνω Γλυφάδα και με σύμμαχο τον δυνατό αέρα πήρε γρήγορα διαστάσεις.

Στην περιοχή έσπευσαν αρχικά 10 οχήματα της Πυροσβεστικής με 20 πυροσβέστες, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Άνοιξε σχολείο για τη φιλοξενία των κατοίκων του Πανοράματος

Eντολή ν’ ανοίξει το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Βούλας για φιλοξενηθούν στις αίθουσες όσοι κάτοικοι της περιοχής έχουν απομακρυνθεί από τις οικίες τους έδωσε ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Η φωτιά, που ξεκίνησε το μεσημέρι από την Άνω Γλυφάδα, έχει μπει στο Πανόραμα της Άνω Βούλας, όπου είχε δοθεί έγκαιρα εντολή εκκένωσης, ενώ στάλθηκε μήνυμα με την υπηρεσία του 112.

Ο άνεμος είναι ισχυρός και ήδη έχουν καεί άλση μέσα στο Πανόραμα, υπάρχουν φθορές εξωτερικά σε σπίτια και σ’ ένα εξ αυτών η φωτιά μπήκε και στο εσωτερικό του, με την Πυροσβεστική να σπεύδει για την κατάσβεση και για να μην επεκταθεί στις γύρω κατοικίες.

Πολιτική Προστασία: Οι «επικίνδυνες» περιοχές για εκδήλωση φωτιάς την Κυριακή

Σε επιφυλακή για φωτιές και στην Αττική βρίσκονται οι Αρχές.

Συγκεριμένα, στον χάρτη πρόβλεψης εκδήλωσης πυρκαγιάς της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, για την Κυριακή 5 Ιουνίου, η Αττική, η Εύβοια, η Πελοπόννησος και τα νησιά βρίσκονται σε μεσαίο επίπεδο κινδύνου.

Στο νοσοκομείο Πυροσβέστης

Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε πυροσβέστης από την Άνω Βούλα.

Όπως μετέδωσε στο έκτακτο δελτίο του ο τηλεοπτικός σταθμός Open, η Πυροσβεστική ενημέρωσε πως υπάρχει ένας πυροσβέστης που αναγκάστηκε να μεταφερθεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία για την κατάσταση της υγείας του.

Διαβάστε επίσης:

Σταρ Ελλάς 2022: Καταγγέλλει τον πρώην της για ξυλοδαρμό (Photo)

Αίγινα: H ηθοποιός Μαρία Μπονίκου είναι το θύμα του άγριου φονικού

Μωβ Μέδουσες: Μετά τον Σαρωνικό Κόλπο και το Αιγαίο, βάζουν πλώρη και για Ιόνιο – Ο χάρτης με τις «κόκκινες» παραλίες (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:31