search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 12:10
MENU CLOSE

Ευλογιά των πιθήκων: Πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα

08.06.2022 22:23
evlogia_twn pithikwn

Το πρώτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων εντοπίστηκε στην Ελλάδα. Προκειται για άνδρα με προσφατο ταξίδι στη Πορτογαλία.

Το κρούσμα με κλινική συμπτωματολογία συμβατή με την ευλογιά των πιθήκων δηλώθηκε από το Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» στον ΕΟΔΥ την Τετάρτη.

Ο αρχικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του Οργανισμού για είδη non-variola orthopox ιών, στα οποία συγκαταλέγεται και ο ιός της ευλογίας των πιθήκων, ήταν θετικός. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση ο ΕΟΔΥ, τα δείγματα έχουν αποσταλεί στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ για τη γονιδιωματική επιβεβαίωση του ιού της ευλογιάς των πιθήκων.

Ο ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα ο κίνδυνος για το γενικό πληθυσμό εξακολουθεί να είναι χαμηλός, καθώς η νόσηση είναι συνήθως ήπια και αυτοπεριοριζόμενη και το νόσημα χαρακτηρίζεται από μικρή σχετικά μεταδοτικότητα. 

Σημειώνεται ότι έως και τις 7 Ιουνίου έχουν καταγραφεί συνολικά 577 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων σε 18 χώρες της Ευρώπης, καθώς και 437 κρούσματα σε 10 χώρες εκτός Ευρώπης. 

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 73χρονος ασελγούσε επί δύο χρόνια σε 12χρονη – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Αττική Οδός: Θανατηφόρο τροχαίο στα διόδια της Παλλήνης με έναν νεκρό

Γιώργος Τράγκας: Δεσμεύτηκε και η περιουσία της συζύγου του – Στο μικροσκόπιο το πόθεν έσχες της Μαρίας Καρρά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 12:09